K pátému semifinále cestuje Dukla znovu do Olomouce

17.03.2014 / Zdeněk Drla

Teď už jde o všechno. Za stavu 1:3 na zápasy cestuje Dukla Jihlava k pátému semifinále na led Olomouce. Rozhodne se již nyní o čtvrtém účastníkovi rozšířené baráže o extraligu, nebo se série vrátí ve čtvrtek znovu na Vysočinu? To je zásadní otázka. Odpověď na ni dá následující zápas.
Duel mezi Olomoucí a Duklou Jihlava startuje v úterý 18. března 2014 v 18 hodin. Pokud nevyrazíte do hanácké metropole osobně, můžete průběh zápasu sledovat prostřednictvím tradičního textového onlajnu, který pro vás připravují kolegové z olomoucké redakce.

Když to spočítáme dohromady s přípravným obdobím, bude páté semifinále play-off první ligy od srpna již jedenáctým vzájemným duelem Dukly Jihlava s Olomoucí. Teď už ale nejde o dobrý pocit ze slušně odehraného utkání (jako v přípravě) nebo o body do tabulky dlouhodobé části soutěže. Teď jde o hodně. Tenisovou terminologií řečeno, Olomouc má druhý mečbol. Ten první za stavu 3:0 na zápasy na Horáckém zimím stadionu Kohouti nevyužili. Jak to bude v úterý na Hané?

Z kabiny jihlavské Dukly zní odhodlání prodloužit si sezonu co to jen půjde. „Jdeme do toho naplno. My už nemáme na co šetřit síly. Budeme muset bojovat, napadat a sázet góly," říká důrazně gólman David Rittich, který ve čtvrtém semifinále udržel poprvé ve vyřazovacích bojích čisté konto. „Do Olomouce pojedeme s tím, že vyhrajeme," doplňuje Ritticha kapitán červenožlutých Tomáš Čachotský s tím, že nyní se celý tým soustředí jen a pouze na nejbližší utkání.

V něm se už může rozhodnout o čtvrtém účastníkovi rozšířené baráže o extraligu. Účast již mají jistou Chomutov a Kladno, tedy poslední a předposlední tým extraligové tabulky a také Bruslařský klub z Mladé Boleslavi, jenž v semifinále porazil Horáckou Slavii Třebíč 4:0 na zápasy.

Dukla ale končit nehodlá. „Chceme si sezonu co nejvíce protáhnout," dodává David Rittich.

V Olomouci se očekává bouřlivá atmosféra. Vždyť dosavadní čtyři semifinálové bitvy vidělo 12267 fanoušků, což je průměrně 3067 diváků na zápas.

Buďte u toho! Podpořte Duklu v boji o druhé vítězství v sérii.

A bude to hlavně souboj precizních obran a maskovaných mužů v brance. Oba gólmani - jak olomoucký Tomáš Vošvrda, tak i jihlavský David Rittich - mají skvělou bilanci. V kolonce úspěšnosti zákroků u nich svítí údaj 94,92 resp. 94,32 %.

UŽ PO JEDENÁCTÉ. Od loňského srpna do dnešních dnů se Dukla s Olomoucí střetla destkrát. Páté semifinále na Hané bude jejich jedenáctým vzájemným duelem. Foto: Zbyněk Zápotočný

Program semifinále play-off:

Úterý 18. března 2014 (pátý zápas)
HC Olomouc - HC Dukla JIhlava (18:00)

Čtvrtek 20. března 2014 (případný šestý zápas)
HC Dukla Jihlava - HC Olomouc (17:30)

Sobota 22. března 2014 (případný sedmý zápas)
HC Olomouc - HC Dukla Jihlava (17:00)

ATMOSFÉRA. Jak v Olomouci, tak i na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě panovala při semifinále parádní atmosféra. Každý zápas série navštívilo kolem tří tisícovek diváků. Foto: Zbyněk Zápotočný