Může to být naposled, co jsem si za Duklu zahrál, tvrdí Michal Velecký

22.03.2014 / Tomáš Lysý

V úterý 18. března 2014 krátce před půl devátou večerní skončila A-týmu Dukly Jihlava letošní prvoligová sezóna. Po úspěšném čtvrtfinále proti Havířovu se červenožlutým postavila Olomouc. Ač Jihlava hrála s Hanáky vyrovnanou partii, nakonec se z postupu do baráže radovali právě Kohouti, kteří tak okusí prolínací boje o extraligu podruhé za sebou. „Třetí zápas byl nejdůležitější. Pokud bychom ho vyhráli, věřím, že bychom se do baráže s trochou štěstí dostali,“ říká pár dní po konci semifinálové série Michal Velecký, šestadvacetiletý útočník červenožlutých, kterého nyní čeká po náročném ročníku odpočinek a poté jednání o budoucnosti v dresu Dukly.

Pátý zápas na ledě Olomouce se asi těžko hodnotí, protože jste prohráli a byl pro Vás posledním zápasem v sezóně. Můžete se o to přesto pokusit?
Tak bohužel to pro nás dopadlo špatně. Bylo to kvalitní utkání, kdy se hrálo nahoru dolu. Myslím, že jsme měli navrch, ale jak už to v hokeji někdy bývá, nestačí jen hrát. Je třeba dávat góly… A těch jsme nedali tolik, abychom vyhráli. O tom byla i celá série. Celé to bylo z mého pohledu jen o proměňování šancí a v tom byla Olomouc lepší.

Když se podíváte na celou sérii, prohráli jste sice 4-1 na zápasy, ale všechna utkání, možná vyjma prvního zápasu, byla vyrovnaná. Co v ní rozhodlo? Prohraný třetí zápas?
Neřekl bych, že rozhodl třetí zápas. Po něm byla také ještě naděje na zvrácení. Ale třetí zápas byl nejdůležitější. Pokud bychom ho vyhráli, věřím, že bychom se do baráže s trochou štěstí dostali. Ale bohužel…

Při Olomouci kolikrát stálo i štěstí, kterého jste tentokrát příliš neměli, na rozdíl od čtvrtfinále s Havířovem. Nesrážely Vás psychicky dolů některé šťastné góly Olomouce, kdežto vy jste se na ně až neskutečně nadřely?
Štěstí, které stálo při Olomouci, bylo opravdu velké, ale myslím, že svojí hrou tomu hodně šli naproti. Stříleli, měli tah na bránu, a že se jim to odrazilo několikrát do branky po nahození je výsledek, ale samozřejmě šťastný.
Vždycky, když dostanete takový gól, tak Vám to moc psychicky nepřidá, ale nikdy jsme nic nevypustili a nenechali se zlomit. Vždycky jsme makali až do konce a věřili, že se štěstí otočí na naší stranu.

Dá se tato sezóna považovat za úspěšnější než loňská, kdy jste vypadli ve čtvrtfinále?
Jistě, sezóna se určitě považuje za úspěšnou, i když jsme si všichni moc přáli zahrát si baráž a podívat se do extraligy.

Jaký bude Váš další program?
Program bude takový, že si musím odpočinout. Tělo mám zdevastované, takže si někde lehnu, sednu a budu regenerovat a relaxovat, než mě to všechno přejde. Pak se dám opět do trénování. Chtěl bych si zajet někam na dovolenou, ale uvidím, jaký čas mi bude přidělen.
Jinak bych chtěl poděkovat fanouškům za krásné dva roky, které jsem tady odehrál. V Jihlavě se mi líbilo a pevně věřím, že se v blízké budoucnosti podaří do extraligy podívat. Protože nemám podepsanou smlouvu a bude se o ní jednat, chtěl bych touto cestou poděkovat jihlavským fanouškům za podporu, protože to může být naposled, co jsem si v jihlavském dresu zahrál.