David Honzík a Vojtěch Tomeček hodnotí vybojovanou výhru proti Prostějovu

10.11.2015 / Tomáš Lysý

Po devítidenní pauze nastoupila Dukla Jihlava na svém stadionu k utkání proti Prostějovu. Zápas obou týmů, kterým se v poslední době bodově daří, byl spíše bojem o každý metr ledu než pohlednou podívanou. Červenožlutí nakonec vyhráli 2:1; taková výhra je kolikrát cennější než gólová kanonáda proti odevzdanému soupeři. Velkou měrou se na ní podílel gólman David Honzík, který zneškodnil 31 střel soupeře a navrch i samostatný nájezd. „Na nájezd i na každou střelu si musím věřit. Při trestném střílení jsem čekal, že Venkrbec udělá to samé, jako když na mě ujížděl,“ ohlíží se za vítězným duelem jihlavský gólman, který se letos postavil do branky Dukly sedmkrát a pouze jednou odcházel z ledu poražen.

David Honzík - téměř 97% úspěšnost zásahů

Dukla se i v zápase proti Prostějovu mohla spolehnout na výborně chytajícího gólmana. Celkem 32 střel vyslali hráči Jestřábů na Davida Honzíka a pouze jedna jediná prošla za jeho záda. Dvaadvacetiletý gólman, draftovaný v roce 2011 ve třetím kole Vancouverem Canucks jako 71. v pořadí, navrch chytil i trestné střílení za stavu 2:1 pro Duklu. „Na nájezd i na každou střelu si musím věřit. Čekal jsem, že udělá to samé, jako když na mě ujížděl,“ říká o úspěšně chyceném nájezdu Matouše Venkrbce.

Vojtěch Tomeček - první a vítězný gól za Duklu

První zápas na Horáckém zimním stadionu v dresu Jihlavy ozdobil prvním gólem za A-tým, který měl navíc punc vítězné trefy. Zkušeně si najel na pas Richarda Diviše a zakončil nechytatelně pod horní tyč. „Je to tady fofr, hodně se bruslí,“ srovnává první ligu s extraligou jednadvacetiletý forvard, který si už může chystat poplatek do týmové kasy. O tyto góly není v Dukle poslední dobou nouze, minulý domácí zápas proti Kladnu vstřelil svůj první gól za "Áčko" také Lukáš Jícha a i jeho trefa byla vítězná.

Pozápasové ohlasy trenérů

Autor videí: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu HC Dukla Jihlava - LHK Jestřábi Prostějov 2:1

Autor: HZStv1.

Ohlasy po vítězném zápasu Dukly proti Prostějovu