Musíme se celkově zlepšit a zapracovat na individuálních chybách, říká nová tvář Dukly Vojtěch Tomeček

10.11.2015 / Ondřej Terber

Dukla v pondělí hostila po krátké přestávce tým Prostějova a na samotné hře byla pauza znát. Oba celky se do větších šancí příliš nedostávalY a k vidění byly spíše osobní souboje a nepřesnosti v rozehrávce. Dukla byla v zápase šťastnější, když se o vítězný gól postaral Vojtěch Tomeček, který se představil před domácím publikem vůbec poprvé. „Musíme se celkově zlepšit a zapracovat na individuálních chybách,“ říká autor vítězné branky.

Do zápasu vstoupila Dukla bez nějakých větších šancí a již od začátku bylo znát, že zápas nenabídne žádnou velkou přestřelku. Nejprve šli v první části hry do vedení hosté, ale Jihlava nesložila zbraně a dokázala vývoj zápasu otočit ve svůj prospěch. „Bylo to těžké utkání, jelikož to bylo po pauze. Těžko jsme se dostávali do zápasu a musíme se celkově zlepšit a zapracovat na individuální chybách,“ ohlíží se za utkáním Vojtěch Tomeček.

Již poslední vzájemný zápas, který se hrál v Prostějově, příliš gólů nenabídl. Dukla tehdy vydřela výhru 2:0 a neměla to zdaleka jednoduché. I to svědčí o kvalitní obraně Prostějova, do které se těžko dostává. „Já jsem hrál proti Prostějovu zatím poprvé a myslím si, že jsme měli hodně šancí, které jsme ale neproměnili,“ říká mladý útočník ve službách Dukly.

Ve druhé třetině se podařilo Dukle otočit vývoj zápasu, když si svůj první gól v dresu Dukly připsal právě Vojtěch Tomeček. „Tak my jsme se domluvili, že to sehrajeme na zakázané uvolnění. Takže jsem to tam dostal od beka a pak jsme to dal Ríšovi Divišovi za bránu, který mě krásně našel a já jsme to tam dal. Vstřelený gól jsem si určitě užil. Už za mnou byli i spoluhráči ohledně placení do týmové kasičky,“ směje se jihlavský hokejista.

Zápas nabídl velký boj na ledě. Na fotografii je Jakub Flek bojující před brankovištěm. Foto: Josef Plechatý

Karlovarský hokejista ve službách Dukly si také po zápase pochvaloval fanoušky, kteří hnali svůj tým za vítězstvím. „Atmosféra byla super , diváci nás hnali dopředu a za to jim moc děkujeme.“ Vojtěch Tomeček se ještě před krátkou dobou proháněl na ledě extraligových Karlových Varů a nyní reprezentuje Duklu Jihlava v červeno žlutých dresech a srovnává úroveň mezi extraligou a WSM ligou. „Je to tady fofr a hodně se tady bruslí,“ dodává.

K vítězství Jihlavy přispěl velkou mírou i brankář David Honzík, který měl v zápase téměř 97% úspěšnost zákroků. „Bylo to hodně ubojovaný vítězství a docela jsem se bráně i zapotil,“ hodnotí stručně jihlavský gólman. Ve druhé třetině za stavu 2:1 pro jihlavskou Duklu měli hosté možnost vyrovnání díky nařízenému trestnímu střílení pro Prostějov. Ovšem brankář Jihlavy ho skvělým zákrokem zlikvidoval. „Na nájezd i na každou střelu si musím věřit. Při trestném střílení jsem čekal, že Venkrbec udělá to samé, jako když na mě ujížděl,“ říká David Honzík.

Videoohlasy s Davidem Honzíkem a Vojtěchem Tomečkem

V dalším utkání se Dukla představí na ledě Slavie a bude to pikantní souboj o druhé místo tabulky WSM ligy. Jihlava věří v navázání úspěšných výher z posledních utkání. Zápas v pražské metropoli začíná ve středu od 18:00.