Druhé místo je taková třešnička na dortu, hlásí po vítězství v Havířově střelec Josef Skořepa

18.02.2016 / Zdeněk Drla

Základní část aktuálního ročníku WSM Ligy je minulostí. K poslednímu zápasu zajížděla Dukla, stejně jako loni, na led Havířova. První gól vidělo dvanáct stovek fanoušků až na začátku druhé třetiny a hned další a další... Ve všech třech případech se z gólu radovali hostující hráči - tedy ne všichni. „Vůbec nijak jsem ho neslavil. Ani jsem nevěděl, že jsem ten gól dal," ohlíží se za svou první trefou v zápase útočník Josef Skořepa. Za 152 vteřin se už radoval, to když zvyšoval na 3:0 pro Duklu.

Havířov je vůbec nejvzdálenějším soupeřem Dukly Jihlava. A taky hodně nepříjemným. „Nebudu říkat, že to byl těžký zápas, protože Havířovu už o nic nešlo. Navíc domácí měli kombinovanou sestavu, takže pro nás to nebylo až tak moc těžké utkání. Vyhráli jsme a je super, že jsme druzí," hodnotí poslední zápas základní části druhé nejvyšší soutěže Josef Skořepa. Frenetické publikum, které vždy žene havířovský AZet kupředu, bylo tentokráte prořídlé. „Bylo to úplně jiné než jindy, nebylo moc lidí," přidává další hodnocení duelu. Jednotné vstupné 30 korun přilákalo do K&K PNEU Areny pouze 1200 diváků.

Dvaadvacet minut a pár vteřin svítilo na světelné tabuli havířovského stadionu nerozhodné skóre 0:0. Pak se s góly doslova a do písmene roztrhl pytel. Dukla skórovala hned třikrát během dvou minut a 32 vteřin. Jako první dopravil puk za Matouškova záda Josef Skořepa. „Ani jsem nevěděl, že jsem ten gól dal," přiznává zkušený útočník. „Bylo to při přesilovce, kterou kluci dobře sehráli, Důry mě přesně trefil do hokejky a šlo to přímo do brány. Já sám jsem z toho byl docela překvapený," popisuje okamžiky na začátku 23. minuty, kdy se do střeleckých statistik zapsal už po jednadvacáté v sezoně. „Vůbec nijak jsem ho neslavil, protože jsem byl fakt překvapený," směje se při vzpomínce na tento gól Josef Skořepa, jenž potvrdil pozici nejlepšího střelce Dukly jestě o chvíli později. „Měl být icing, Jerglík(Aleš Jergl - pozn. aut.) byl dřív na puku, poslal mi to mezi kruhy a já střílel golfem," popisuje svůj druhý gól v zápase.

Dukla nakonec porazila Havířov na jeho ledě 5:1 a s celkovým ziskem 98 bodů se usadila na druhém místě konečné tabulky WSM Ligy. Do té doby druhé České Budějovice totiž nezvládly domácí souboj s Benátkami a přepustily stříbrnou pozici právě jihlavskému týmu. Návrat z 270 kilometrů vzdáleného města zpět na Vysočinu byl o to příjemnější. „V kabině panuje s druhým místem velká spokojenost. Kdo by to čekal před sezonou?" pokládá řečnickou otázku Josef Skořepa. „Chtěli jsme být do čtvrtého místa. To jsme splnili. A druhé místo je taková třešnička na dortu," doplňuje hráč s jednaosmdesátkou na dresu.

Vzhledem k tomu, že Dukla skončila na druhém místě, musí si, stejně jako první Kladno, počkat na čtvrtfinálového soupeře, jenž vzejde z předkola play-off. „Máme volný víkend a pak se zase vrhneme do tréninku. Ve středu hrajeme přátelák v Táboře a pak už se budeme připravovat na čtvrtfinále," představuje program A-týmu v nejbližších dnech. „Věříme, že se na nás přijedou naši fanoušci do Tábora podívat," zve ještě příznivce červenožlutých barev na přípravný duel s Jihočechy.

Dukla může ve čtvrtfinále narazit na Havířov, Ústí nebo Kadaň. Koho by si přál Josef Skořepa? „Mám svoje přání, svůj tip, ale nebudu ho říkat, protože by se mi to nesplnilo," culí se čtyřiatřicetiletý útočník. „Je ale úplně jedno, proti komu budeme hrát. Jestli chceme dojít co nejdál, musíme porazit každého," hlásí odhodlaně.