Souboj dvou stoprocentních týmů! Dukla ve šlágru kola vyzve Vsetín

22.09.2023 / Tomáš Lysý

Jihlava a Vsetín na sebe v poslední době narážejí v rozhodující části sezony velmi často. Vždy jde o velmi atraktivní zápasy a o atraktivitu bude postaráno i tentokrát. Dukla totiž v dosavadním průběhu sezony neztratila ani bod. Plný počet devíti bodů ze tří utkání má VHK ROBE Vsetín a je jasné, že šňůra jednoho z týmů se po čtvrtém kole zadrhne. Proto neváhejte a nenechte si ujít opravdový šlágr kola - a také souboj nejlepší obrany proti nejlepšímu útoku ligy, který se odehraje v sobotu 23. září 2023 od 16:30 hodin na Zimním stadionu v Pelhřimově. Vstupenky můžete nakupovat přímo na místě nebo levněji prostřednictvím tohoto tohoto odkazu. Dobrou zprávou je, že partnerem utkání je společnost Emro s.r.o., které velmi děkujeme za mimořádnou podporu Dukly!

Oba dva celky jsou aktuálními lídry Chance ligy a poslední tři sezony zakončily vždy vzájemným soubojem v play off. V semifinále 2021 se radovala Dukla po výhře 4:0 na zápasy, o rok později skolili svěřenci trenéra Viktora Ujčíka a Karla Nekvasila Valachy ve finále poměrem 4:2 a stali se mistry Chance ligy. V uplynulém ročníku se naopak radoval Vsetín, když všechny tři zápasy čtvrtfinále vyhrál o jednu branku a nakonec prošel až do finálových bojů proti krajskému rivalovi ze Zlína. Jihlava nyní zažívá nejpovedenější vstup do soutěže od ročníku 2013/2014, tehdy vyhrála hned čtyři zápasy za sebou. Již v sobotu večer bude jasné, zda tuto sérii vyrovná a bude jí moct vylepšit.

Soupiska Vsetína
Realizační tým Vsetína

Vsetínští hokejisté v průběhu uplynulé sezony změnili trenérský post. Místo tamních legend Romana Stantiena a Jana Srdínka nejprve dočasně nastoupili Jiří Weintritt s Radimem Kucharczykem. Po úspěšných výsledcích je vedení „odčasnilo“ a nakonec vydrželi až do konce sezony, završené finálovou účastí. Nicméně na baráž Vsetín opět nedosáhl. Do nové sezony dostal Jiří Weintritt jiného parťáka, kterým se stal Luboš Rob a Kucharczyk byl přesunut k juniorce. Trenérem brankářů nadále zůstává ex-jihlavský kouč Roman Peschout a k dispozici má bývalou jihlavskou hvězdu v brance Maksima Zhukova.

Kádr Vsetína nezaznamenal před sezonou extrémně výrazné změny. Do týmu se po třech letech vrátil Jakub Teper. Do obrany k němu přibyl někdejší jihlavský obránce Robin Staněk, který přešel do Vsetína z Prostějova spolu s Tomášem Jandusem. Velmi zajímavými jmény jsou i Jan Kern (Slavia), Erik Hrňa (Třinec) nebo Pavel Kubiš z konkurenčního Zlína. Kariéru naopak ukončil Ondřej Němec, který trénuje vsetínskou mládež. Produktivní forvard Riku Sihvonen se vrátil do Litoměřic, v kádru už nepůsobí ani ex-jihlavské duo David Kajínek (nově Pardubice B) a Peter Lichanec (Trenčín). Z bývalých Dukláků zbyl v kádru jen brankář Zhukov, jelikož nedávno klub vypověděl smlouvu obránci Jiřímu Říhovi kvůli zdravotním trablům.

Vsetín je po třech zápasech hodně produktivní, má průměr přesně pěti branek na zápas. Hned sedm hráčů má průměr bodu na zápas a více. Nejproduktivnější je v tomto ohledu Vít Jonák (2+4) a Luboš Rob se stejným počinem. Dvě branky zaznamenal i Daniels Berzinš a Roman Půček. V sobotu se tak střetne nejlepší útok Chance ligy – Vsetín (15 vstřelených branek) a nejlepší obrana soutěže – Dukly (čtyři inkasované góly)!

Poslední zápas Vsetína

Vsetín – Litoměřice 6:4

Branky a nahrávky: 1. Bērziņš (Hrňa, Půček), 25. Rob (Berzinš, Jonák), 27. Vaňo (Vávra, Jenáček), 36. Kojo (Jandus, Kern), 43. Jonák (Rob, Ondračka), 55. Rob (Jonák, Bērziņš) – 16. Sihvonen (Jícha, P. Svoboda), 34. Ton (Svoboda, Jícha), 42. Ton (Sihvonen, Husák), 46. Aubrecht (Jícha). Rozhodčí: Kubičík, Koziol – Kráĺ, Tvrdý. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:2. Diváci: 2131. Střely na branku: 35:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4.

Vsetín: Zhukov - Staněk, Ondračka, Smetana (A), Hryciow, Ďurkáč, Kojo, Petrovický – Jonák, Bērziņš, Rob (A) – Půček, Dědek, Hrňa (C) – Kratochvil, Kern, Jandus – Jenáček, Vávra, Vaňo

Poslední vzájemný zápas

3. čtvrtfinále play off 2021: HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín 2:3

Branky a nahrávky: 52. Harkabus (Skořepa, Šik), 58. Chlubna (Haman, Pořízek) - 9. Holec (Klhůfek), 16. Smetana (Sihvonen, Jonák), 56. Jonák (Rob, Bērziņš). Rozhodčí: Svoboda, Jechoutek - Zídek, Otáhal. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2500. Střely na branku: 31:20. Zblokované střely: 6:4. Vhazování: 43:32. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

Dukla: Beran – Haman, Kolář, Kočí, Bilčík, Dundáček, Dvořák, Chvátal – Karabáček, Skořepa (C), Harkabus (A) – Šik, Miškář, Havránek – Chlubna, Pořízek, Křehlík – Brož, Juda, Cachnín
Vsetín: Zhukov – Česánek, Němec (A), Smetana (A), Ondračka, Kajínek, Jenáček, Voženílek – Jonák (C), Bērziņš, Rob – Holec, Klhůfek, Půček – Sihvonen, Přikryl, Bláha – Hořanský, Lichanec, Jenyš

Třetí čtvrtfinále bylo pořádnou řežbou, jak se na souboje Dukly a Vsetína sluší a patří. Dukla ale marně dotahovala dvoubrankový náskok soupeře. V 52. minutě a dvě minuty před koncem snížila na rozdíl jedné trefy, vyrovnat ale už nedokázala a Vsetín vyhrál v sérii 3:0 na zápasy. Foto: Nela Dittrichová a Natálie Egartová

4. kolo, sobota 23. září:

HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín (16:30) - vstupenky zde
HC Stadion Litoměřice – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC ZUBR Přerov – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Slavia Praha (17:00)
Berani Zlín – HC Frýdek-Místek (17:30)
HC Dynamo Pardubice – SC Kolín (18:00)
Dohrávka, neděle 24. září: HC Baník Sokolov – HC LERAM Orli Znojmo (15:30)

5. kolo, pondělí 25. září:

HC Stadion Litoměřice – HC Dynamo Pardubice B (17:30)
VHK ROBE Vsetín – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava (17:30)
SC Marimex Kolín – HC LERAM Orli Znojmo (18:00)
HC Frýdek-Místek – HC ZUBR Přerov (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – Berani Zlín (18:00)
HC Slavia Praha – HC Baník Sokolov (18:00)

6. kolo, středa 27. září:

Berani Zlín – SC Marimex Kolín (17:30)
HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov (17:30) - vstupenky zde
HC LERAM Orli Znojmo – HC Frýdek-Místek (18:00)
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Stadion Litoměřice (18:00)
HC ZUBR Přerov – VHK ROBE Vsetín (18:00)
HC Dynamo Pardubice B – HC Slavia Praha (18:00)
HC Baník Sokolov – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)