Dva body jsou pro nás momentálně velmi důležité, říká střelec rozhodujícího gólu Marcel Štefančík

15.11.2023 / Vít Trubička

Pro Jihlavské tentokrát enormně cenná výhra! Z pražských Vršovic si odvážejí dva body za vítězství v prodloužení. Právě to vystřelil pro Duklu slovenský štírek Marcel Štefančík, který se v jihlavském dresu prosadil teprve potřetí v letošní sezoně. Samotné utkání tak právě on zhodnotil.

Výhra Jihlavy přišla doslova za minutu dvanáct. Nejprve se v poslední minutě základní hrací doby povedlo vyrovnat Matouši Menšíkovi, pak se v čase 60:42 postaral o rozhodující trefu Marcel Štefančík. „Pro nás je to určitě cenná výhra, dva body nám nepochybně pomůžou v tabulce,“ prohlásil spokojený střelec vítězného gólu Dukly.

Jihlavští tímto prolomili nepříznivou sérii čtyř utkání, ve kterých svým soupeřům podlehli. „Z toho na naší straně panuje velké nadšení a musíme v tom pokračovat,“ konstatoval Štefančík. Dukla z těchto utkání získala jen jediný bod za prohru v prodloužení doma s Litoměřicemi. Přesto stále už více jak měsíc čeká na plný tříbodový zisk.

Zpočátku sezony také jihlavskému týmu ne úplně ideálně vycházely početní výhody. To už se také zdá být prolomeno, Dukla využila přesilovku v předchozím domácím zápase s litoměřickým Stadionem, totéž nyní na ledě Slavie a koneckonců i vyrovnávací gól na 4:4 padl v jihlavské hře bez gólmana s šesti hráči na ledě. „Doufáme, že jsme tuto sérii zlomilo a že už se to bude jen zlepšovat,“ dodal Štefančík.

On sám se v dresu Jihlavy prosadil teprve potřetí, předtím dokázal skórovat venku v Litoměřicích a ve Frýdku-Místku. „Jsem za to hrozně rád, tím spíše, že padl v prodloužení,“ řekl slovenský forvard v jihlavských službách k rozhodující trefě zápasu proti Slavii.

Marcel ŠTefančík po výhře 5:4 v prodloužení na Slavii

Autor videa: Vít Trubička

Sestřih zápasu: HC Slavia Praha - HC Dukla Jihlava 4:5 pr.

Video: HokejkaTV