4:5p
(0:1, 3:2, 1:1 - 0:1)

Nepříznivá série prolomena! Dukla veze z Prahy dva body

15.11.2023 / Martina Kramerová

Další tuhý boj Dukly až do poslední chvíle. Jihlavští hned dvakrát vedli 2:0 a 3:2, přesto nakonec domácí Slavia otočila a situaci v šedesáté minutě zachránil Matouš Menšík, který gólem na 4:4 vrátil Duklu do hry a šlo se do prodloužení. To hned zkraje rozhodl Marcel Štefančík a Jihlava po čtyřech prohrách dokázala zvítězit - 5:4 po prodloužení.
15.11.2023 18:00, Chance Liga - 21. kolo

HC Slavia Praha

Málek – Žovinec (A), Křepelka, Kremláček, Holý, Kajínek, Klikorka, Stejskal – Průžek, Kulda, Šmerha – M. Beran, Knotek (C), Guman – Všetečka, Žejdl (A), J. Brož – Havrda, Slavík, Slavíček
4

HC Dukla Jihlava

Stuchlík – Strejček, Bilčík, Dundáček, Kolář (A), Kachyňa, Kočí, Dvořák – Čachotský (C), Bartoš, Cachnín – Štefančík, Havránek, Šik – Harkabus (A), Menšík, V. Brož – Krajč, Berger, Jelínek
5
Branky a nahrávky: 28. Klikorka (Šmerha, Kulda), 30. M. Beran (Klikorka, Guman), 40. Průžek (Kulda), 44. Průžek (Holý, M. Beran) – 15. Kachyňa (Harkabus, Menšík), 27. Jelínek (Havránek, Dundáček), 30. Bilčík (Štefančík), 60. Menšík (Strejček, Čachotský), 61. Štefančík (Kachyňa). Rozhodčí: Valenta, Zavřel - Baxa, Beneš. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 776. Střely na branku: 25:26. Zblokované střely: 16:11. Vhazování: 32:32. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:5.

Průběh utkání

Jihlavští se v Edenu brzy osmělili a Málek musel už po pár vteřinách zasahovat. Strejčkův nebezpečný pokus od modré ale zlikvidoval pomocí lapačky. O chvíli později zkoušel střílet Dvořák, slávistickou branku však trestuhodně minul a skóre se ani tentokrát neměnilo.

Na druhé straně se ve velké šanci ocitl Slavíček, Stuchlík proti jeho ráně skvěle scvakl betony a puk za svá záda nepustil. Následně si poradil i s Žovincovou jedovatou střelou od modré, kterou zkrotil ve výstroji.

V čase 14:16 se diváci dočkali první branky, ke smůle domácí střídačky ale padla do červenobílé klece. Harkabus nabil na pravý kruhu Ondřeji Kachyňovi, a ten nedal Málkovi šanci.

Když na časomíře běžela 27. minuta, dokázala Jihlava navíc odskočit na rozdíl dvou gólů. Druhou trefu hostujícího celku zařídil Šimon Jelínek, jenž při vlastní přesilovce zacílil z mezikruží a nekompromisně propálil slávistického brankáře.

Slávisté ale tentokrát našli rychlou odpověď. O necelé dvě minuty později napřáhl od modré Karel Klikorka a jeho rána z první rozvlnila síť za Stuchlíkovými zády.

V čase 29:32 to byli opět sešívaní, kdo udeřil. Matěj Beran si skvěle počkal v předbrankovém prostoru a šikovnou tečí Klikorkova projektilu vyrovnal na 2:2.

Dukla však takřka okamžitě kontrovala. Nehrálo se totiž ještě ani minutu a hosté se znovu ujali vedení. Skóre přiklonil na jejich stranu Vlastimil Bilčík, který si zpracoval kotouč na hranici brankoviště a tváří v tvář Málkovi chladnokrevně zakončil.

Krátce před odchodem do kabin svěřenci trenéra Tvrzníka opět dotáhli skóre. Kulda po vyhraném buly uzmul puk a naservíroval ho Jiřímu Průžkovi, jenž si počíhal u pravé tyče a zblízka zasunul kotouč za brankovou čáru.

V čase 42:12 už se Jihlavští radovali z další trefy, sudí ji ale neuznali kvůli hře vysokou holí.

Ke slovu se tak dostali opět sešívaní. A především Jiří Průžek, který dostal přihrávku na pravý kruh a parádní dělovkou strhnul průběžný výsledek na stranu Slavie.

Hosté se v závěru snažili vyrovnat, což se jim v čase 59:08 povedlo. Jihlavskou střídačku rozjásal po povedené teči Strejčkova nahození Matouš Menšík a poslal duel do prodloužení.

Z něj neuplynula ani minuta a tým trenéra Ujčíka mohl oslavit triumf. Marcel Štefančík při ponechané výhodě propasíroval kotouč za Málka, a ten už ho na cestě do své svatyně nedokázal zastavit. Jihlava si tak odváží triumf 5:4 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Neodehráli jsme špatný zápas, celkově měl podle mě dobrou kvalitu. Otočit s Jihlavou za stavu 0:2 na 4:3 pro nás byla psychicky velká vzpruha, ale tři minuty před koncem jsme bohužel udělali zbytečný faul a soupeř to potrestal. Ale pochvala pro kluky. Makali a podali bojovný výkon. Takhle musíme pokračovat dál.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Zápas byl na velmi slušné úrovni. A to předvedeným výkonem, nasazením i bojovností. Co se týče těchhle aspektů, zaslouží oba celky absolutorium. Bylo ale vidět, že oba týmy nejsou úplně v pohodě psychicky, protože góly, které padaly, byly docela po hrubých chybách. A to je právě asi ten důvod, co nás sráží. My vedeme doma 3:0 v utkání s posledním a ztratíme ho. Teď jsme vedli 2:0 a soupeř málem také vyhrál. Takové zápasy potřebujeme dohrávat do vítězného konce.