Každá výhra je cenná, i dva body z derby jsou super, říká Jan Strejček

20.12.2023 / Vít Trubička

Vítězné derby s Třebíčí zhodnotil navrátilec do jihlavské sestavy Jan Strejček, který nastoupil za Duklu poprvé od 29. listopadu a hned se dokázal prosadit ve druhé třetině vyrovnávací trefou na 1:1. Tím úspěšně nastartoval jihlavský obrat, z čehož Dukla vytěžila dva body za výhru po samostatných nájezdech. „Měl jsem radost, že se jednalo o vyrovnávací gól. Navíc to ještě umocnilo, že jsem se trefil po zhruba roce a půl,“ prohlásil.

Honzo, proti Třebíči výhra za dva body. Jak cenná je?
Každá výhra je cenná. Myslím, že i dva body jsou super, zvlášť v derby.

Znovu se potvrdilo, že v letošních vzájemných soubojích s Horáckou Slavií vítězí hostující tým, tedy aktuálně pro vás pozitivní bilance. Jak vás tohle těší?
Těžko na tohle odpovědět. Samozřejmě, kdybychom nad nimi vyhráli třikrát, je to lepší. Ale i takhle je to pro nás dobré.

Po necelém měsíci ses objevil zpátky v sestavě Dukly, hned vstřelený gól. Jaký to byl pocit?
Hlavně se jednalo o vyrovnávací gól, z čehož jsem měl hroznou radost. Trochu nás to i nakoplo. O to víc mě to těší, že jsem se prosadil po zhruba roce a půl. K tomu se vyhrálo. Úplně super.

První třetina byla zpočátku o dobývání branek, nakonec bohužel váš inkasovaný gól. Bylo těžké být v pozici týmu, který musel dotahovat?
Je pravda, že začátek se nám úplně nevyvedl. Bery nás ale dobře podržel. Od druhé třetiny jsme si řekli, že po nich půjdeme, což se dařilo. Vznikl z toho jeden gól, pak v třetí periodě druhý gól. Tohle bylo skvělé.

Bylo důležité i to, že se Adamovi Beranovi povedlo pokrýt trestné střílení Třebíče?
Ano, za to mu ještě děkuju.

V letošních vzájemných soubojích moc gólů nepadalo. Nyní v hrací době padly čtyři, což je doposud nejvíc. Dá se říct, že jste obezřetnější?
To bych netvrdil. Je to derby, tak se tým snaží trochu více bránit, aby vyhrál. Možná proto nepadá tolik gólů.

Závěr utkání se nesl v trochu vyhrocenějším duchu, na vaší straně pak bylo o poznání více vyloučených. Jak těžké bylo čelit častějším početním převahám soupeře?
Řekli jsme si, že nechceme mít tolik vylučovaných. Bohužel, pískalo se, co se pískalo. Dostali jsme z toho dva góly. Pak jsme to na konci naštěstí ubránili, stejně tak prodloužení. Za mě dobré.

Věřili jste si poté na samostatné nájezdy, když jste prodloužení přežili bez úhony?
Nájezdy nejezdím. Ale věděl jsem, že když Čagy dá a Bery vychytá, tak vyhrajeme.

Jan Strejček po výhře 3:2 v samostatných nájezdech na ledě Třebíče

Autor videa: Lukáš Vondruška

SESTŘIH ZÁPASU: SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ - HC DUKLA JIHLAVA 2:3 SN.

Video: Hokejka TV