Zkusil jsem stahovačku a vyšlo to, jinak by bylo možná po mně, směje se Šimon Jelínek

28.12.2023 / Tomáš Lysý

Kdo si v šesté minutě vsadil na Duklu, že otočí zápas proti Prostějovu a vyhraje, určitě měl velkou radost. Z úspěšného tipu a pokud se jednalo o jihlavského fanouška, tak navíc z výhry červenožlutých barev. Jihlava totiž dokázala otočit zápas z 0:2 do 3:2 v prodloužení a poprvé v sezoně porazit Jestřábi. „První třetina se nám vůbec nepovedla a z prvních dvou střel jsme dostali dva góly. Ale jsem strašně rád a šťastný za to, že se nám zápas podařilo vyrovnat a otočit,“ hlásí autor vítězné trefy Šimon Jelínek.

Dalo by se říct, že Duklu povzbudila výhra proti Třebíči. Na ledě krajského rivala vyhrála 3:2 v samostatných nájezdech a nyní zapsala další dva body v utkání, které bylo dle průběhu ještě daleko těžší. „Pomohl nám zápas v Třebíči. Vyhráli jsme derby a teď máme radost z otočky v domácím utkání. Prohrávat po první třetině 0:2 bylo hrozné, proto jsme za otočku rádi. Snad nás tento zápas posune dopředu,“ povídá útočník s číslem 23.

V páté minutě přitom Dukla prohrávala již 0:2 a nevypadalo to, že by měla proti Prostějovu poprvé v sezoně uspět. „V kabině jsme nic nevzdávali. Trenéři nám naopak říkali, že jsme hráli dobře, což paradoxně výsledkem neodpovídalo. Ze dvou střel jsme dostali dva góly… Měli jsme ale jinak hodně šancí, které jsme zase nevyužili, což nás dlouhodobě trápí a musíme se v tomto ohledu zlepšit. Ale naštěstí zápas dopadl dobře,“ těší Šimona Jelínka, podle kterého pomohla Jihlavským i výborná atmosféra. „Když jsme v prodloužení rozhodl, myslel jsem si, že kotel vybuchne, protože to úplně vyřval. Jsem rád, když chodí lidi, je to super a hraje se nám daleko lépe. Atmosféra byla prostě pecková,“ rozplývá se šikovný forvard.

A jak jeho branka padla? Dukla těsně před rozhodnutím nevyužila velkou šanci, ovšem Prostějov záhy ztratil kotouč. „Pořez byl v souboji u rozhodčích a vypadl na tam puk. Zařval jsem si na Dundyho, který mi dal rychle puk. Viděl jsem, že ze střídačky jede jejich hráč a že už ho neobruslím. Zkusíl jsem stahovačku a naštěstí to vyšlo. Kdyby ne, bylo by možná po mně, protože měl dva metry. Před brankářem jsem pak zkusil zaimprovizovat a naštěstí to vyšlo,“ popisuje vítěznou akci a svůj osmý gól v sezoně. Jihlava se i díky jeho příspěvku dostala na 47 bodů a je v kontaktu s týmy před sebou.

Šimon Jelínek po výhře nad Prostějovem

Autor videa: Václav Tomšů

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov 3:2 pr.

Autor videa: HokejkaTV