Čachotskému přinesl Ježíšek sadu nožů

15.01.2008 / Eva Streichsbierová

Nejprve předvedli parádní výkon na ledě a pak více než hodinu bavili fanoušky, kteří s nimi přišli po utkání diskutovat. Pětice jihlavských hokejistů – Jiří Hanzal, Tomáš Čachotský, Pavel Staněk, Tomáš Kolafa a Petr Štrach se příznivcům Dukly Jihlava postarala o zábavný sobotní večer.

Akce Fan Clubu Dukly snad ani nemohla být naplánována na lepší termín. Beseda s hráči se totiž konala po vítězném souboji s Kometou Brno, který jihlavský tým sehrál před rekordní návštěvou čtyř a půl tisíc diváků! (zvukovou reportáž z utkání si můžete poslechnou v sekci audio)

Plný byl také salónek Pivovarské restaurace, kam se hráči společně s fanoušky po zápase uchýlili. Po prvotním rozkoukávání se zábava rozjela naplno. Žádná otázka nezůstala bez odpovědi.

„Jak to máte kluci se smlouvou?“ ozvalo se po chvíli z davu. A hokejisté jeden po druhém trpělivě odpovídali. Jako první se ujal slova Jiří Hanzal. „Já patřím Českým Budějovicím, ale v Jihlavě se mi moc líbí. Pokud by mě sem chtěli poslat na delší dobu, vůbec bych se nebránil,“ dušoval se sympatický Jihočech.

Také Tomáš Čachotský hovořil o působení v Dukle pouze v dobrém. „Mám ještě rok smlouvu ve Znojmě, takže uvidím, jestli se tam třeba v létě neuchytím. Určitě bych ale zůstal klidně i v Jihlavě. Byla to vlastně moje podmínka, pokud by mě chtěli poslat do první ligy, tak jedině do Dukly,“ uvedl momentálně druhý nejproduktivnější hráč týmu.

Třetím v řadě, který prozrazoval svoji situaci okolo smlouvy, byl Pavel Staněk. „Tak já bych chtěl jít příští sezonu do Detroitu, ale zatím se mi neozvali, takže nejspíš zůstanu dál v Dukle,“ smál se jihlavský obránce.

Další bek Tomáš Kolafa prohlásil, že patří Mladé Boleslavi, kam se také po sezoně vrátí. A pak už si vzal slovo vtipálek týmu Petr Štrach. „No, a já končím,“ šokoval přítomné fanoušky. Po chvilce jim dal ale přeci jenom malou naději. „Je to tak, sice patřím Jihlavě, jenomže mi končí smlouva. Třeba mi ale nabídnou novou,“ usmál se šibalsky.

Příznivci Dukly okamžitě začali populárnímu bekovi vyjadřovat svoji podporu a ujistili ho, že jejich přízeň má stoprocentně jistou.

Urostlý hokejista poděkoval a pak už se vrhl na popichování svých kolegů. Jedna z fanynek totiž právě skládala poklonu Tomáši Čachotskému za jeho neúnavnou hru a rychlost na ledě. „To on je takhle zvyklý z domova. To víte, jako ženatý chvilku neposedí. Musí vysávat, utírat prach a tak pořád dokola,“ dobíral si spoluhráče Štrach.

A když o pár minut později prozradil Čachotský, že o Vánocích našel pod stromečkem sadu nožů, vítězoslavně pronesl. „Vidíte, já to říkal, musí uklízet a ještě i vařit,“ chechtal se na celé kolo.

Jeho „pozornosti“ ale samozřejmě neunikli ani ostatní, vzápětí se začal trefovat do Jiřího Hanzala. „Jirka, ten vám umí hrát tak krásně na kytaru. On vám po posledním zápase přijde na led zabrnkat a uslyšíte sami. On hraje skoro pořád,“ pokyvoval důležitě hlavou Štrach.

A dvaadvacetiletá „oběť“ se ani moc nebránila a při výčtu dárků od Ježíška dala svému spoluhráči vlastně za pravdu. „Já jsem dostal novou kytaru,“ špitl Hanzal.

Během zábavného večera se navíc fanoušci dozvěděli například také to, že Petr Štrach se bude v létě ženit, nebo, že Pavel Staněk má od Štědrého dne novou žehličku a Tomáš Kolafa vybalil ze svého dárku nové trenky a ponožky.

Pětice jihlavských hokejistů zkrátka v sobotu večer dokázala, že slova o dobré partě, která v současné době funguje na sto procent, rozhodně nejsou jenom propagační akcí klubu.