Deváťáci vyhráli florbalový turnaj ZŠ Seifertova

01.07.2013 / Zdeněk Drla

Závěr školního roku si zpříjemnili žáci a učitelé Základní školy Seifertova florbalovým turnajem. Mezi osmi zúčastěnými týmy nechyběla čtyři družstva složená převážně z mladých hokejistů Dukly Jihlava a jedno z učitelů školy a trenérů Dukly Jihlava. Z vítězství se radovali Kubíííci (tým IX.C), kteří zopakovali předloňské prvenství – tehdy byli v sedmé třídě. Vítěznou družinu během turnaje mohutně povzbuzoval i maskot Dukly Jihlava rys Fanda.

Florbalový turnaj na Základní škole Seifertova vyhrála IX.C. Tým složený převážně z mladších dorostenců Dukly Jihlava ve finálové skupině porazil družstvo složené z učitelů a trenérů fotbalovým výsledkem 2:1, o jediný gól pak zvládli mladíci kolem kapitána Tomáše Mejzlíka i další duel proti IX.B a radovali se tak z prvenství. V týmu učitelů a trenérů nastoupili například trenéři Martin Pykal, Jiří Jungwirth, Tomáš Dzurik a Jiří Cihlář. „Tento turnaj jsme vyhráli i před dvěma lety jako nováčci, když jsme hráli za 7.A (Zálesáci). Letos jsme to pojali tak, že si nejdeme zahrát, ale že jdeme vyhrát,“ říká kapitán Kubíííků Tomáš Mejzlík. Přípravu na turnaj nepodcenili, energii věnovali i propagaci a shánění podpory. Věděli totiž, že klíčovým bude duel proti učitelům a trenérům. „Po celé škole jsme vylepili plakáty se slogany typu: Učitelé nemají šanci nebo Přijďte fandit vítězům z 9.C. Jako hosta jsme si pozvali dukláckého maskota Fandu, aby fandil našemu týmu a pomohl nám k vítězství,“ popisuje předturnajové přípravy Tomáš Mejzlík, který sice na ledě hraje centra, ve florbalovém turnaji ale hájil branku deváté třídy.

Turnaje se zúčastnilo osm týmů, hrálo se ve dvou základních skupinách, přičemž dva nejlepší týmy postupovaly do finálové skupiny. Ze skupiny “A“ postupoval tým IX.B (Ohnuté hokejky) a tým učitelů a trenérů (Jupíííci). Ze skupiny “B“ pak tým z VIII.A (Mlátičky) a tým z IX.C (Kubíííci).

„Ve finálové skupině jsme proti učitelům a trenérům uhráli výsledek 2:1, když jsme první gól zápasu vstřelili my, konkrétně Jan Bína. Učitelům se podařilo vyrovnat zásluhou trenéra Jiřího Jungwirtha, ale poslední slovo jsme měli opět my. Tři minuty před koncem se trefil znovu Jan Bína a tento jednogólový náskok jsme už nepustili,“ popisuje průběh prvního veledůležitého finálového klání kapitán Kubíííků.

Druhý zápas ve finálové skupině sehráli mladí hokejisté z IX.C proti stejně starým spolužákům z „béčka“. „To bylo opravdové finále, šlo o to, že kdo vyhraje tento zápas, tak vyhraje celý turnaj. Bylo to utkání velmi vyhecované. Hned v úvodu jsme se dostali do dvoubrankového vedení, ale postupně soupeř stahoval náš náskok. Myslím si, že jsme zvolnili a proto nás soupeř dotahoval. Abych se přiznal, tak jsem pustil takové laciné dva góly, které náš boj za obhajobou předloňského titulu trochu zkomplikovaly. Naštěstí vše dopadlo dobře a utkání jsme dovedli do vítězného konce a zaslouženě jsme vyhráli 5:4. V tomto zápase nastřílel Jan Bína čtyři branky, jednou se trefil Ondřej Najman,“ přidává hodnocení závěrečného klání turnaje Tomáš Mejzlík.

Soupiska vítězného týmu (Kubíííci):

Tomáš Mejzlík “C“ – David Váňa, Vojtěch Pražák “A“, David Šlapáček, Tomáš Červinka –Ondřej Najman “A“, Jan Bína, Lukáš Anděl, Vladimír Oščádal – Miroslav Beneš, Kateřina Nikermaierová

Foto: archiv ZŠ Seifertova. Další fotografie z turnaje najdete na webu Základní školy Seifertova.