Jihlavští žáci si vezou body z Třebíče

28.10.2014 / Jaroslav Wollmann

V sobotu zamířili svěřenci Tomáše Dzurika na horký led do Třebíče. Mladší žáci D vyzráli na lepšího soupeře a dovezli si dva body za výhru 3:2. Starší žáci B ve druhé třetině určili ráz zápasu a po vítězství 10:3 si i oni dovezli dva body. Svěřenci Martina Pykala cestovali v sobotu na led Komety. Mladší žáci C bohužel na svého soupeře nestačili a prohráli 2:8. Starší žáci A si vše schovali na poslední část, kterou vyhráli 3:1 a celkově duel otočili na svou stranu v poměru 6:5.

Starší žáci A

8. kolo: Kometa Brno - Jihlava 5:6 (2:1, 2:2, 1:3)
Branky a nahrávky Jihlavy: Čermák (Homola), Čermák (V. Brož), V. Brož, Najman, Kaltounková, Juda (Kaltounková). Nejlepší hráči Jihlavy: Patrik Čermák, David Homola, Filip Krejčí.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek (30. Krejčí) - Homola, Jančí, Rašín, Barák, Sapík - Zadražil, Juda, Kohout - Svoboda, Najman, V. Brož - Kaltounková, Čermák, Chlubna.

„Výborné utkání od začátku až do konce, které se muselo divákům líbit. Nechyběly v něm branky, nasazení, kombinace, hrál se rychlý hokej nahoru dolů. Mužstvo ukázalo svou sílu, kdy ze stavu 2:4 dokázalo otočit zápas až na 6:4. Kluci dnes pracovali po celé utkání a odměnou je zasloužené vítězství," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 8. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

7. kolo: Třebíč - Jihlava 3:10 (2:2, 1:6, 0:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: 5. Havel (Machovský, Nosek), 10. P. Brož (Havel), 21. P. Brož, 21. Racek (Kochrda), 26. Machovský (P. Buzek), 31. Racek, 35. Augusta (Racek), 40. Kochrda (Havel, Racek), 44. Přibil (Machovský), 59. Kochrda. Nejlepší hráči Jihlavy: Tomáš Racek, Jiří Kochrda.
Sestava Jihlavy:
Falta (31. Pavlas) - Mikeš, Nosek, Poledna, Rampír - Havel, P. Brož, Machovský - Augusta, Racek, Kochrda - Přibil, P. Buzek.

„Po delší době se nám podařil úvod utkání a v prvních deseti minutách jsme soupeře přehrávali a vsítili 2 branky. Poté přišlo uspokojení a domácí po naší laxnosti zaslouženě vyrovnali. Přestávková slova si naštěstí kluci vzali k srdci a v druhé části předvedli kvalitní hru, ve které jsme krom kombinace a pohybu zlepšili i nasazení a ochotu pracovat pro tým. Díky tomu jsme se ujali zaslouženě vedení 8:3. Dění na ledě jsme poté měli pod kontrolou až do závěrečné sirény a v poklidu dokráčeli k vítězství," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 7. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

8. kolo: Kometa Brno - Jihlava 8:2 (2:0, 2:1, 4:1)
Branky a nahrávky Jihlavy: Štorek (Mlejnek), Mlejnek (Štorek). Nejlepší hráč Jihlavy: Dan Pavelec.
Sestava Jihlavy:
Novák - Adam, Vranka, Sapík, Jungwirth, Moravec, Chvátal - Mlejnek, Melenovský, Štorek - Bína, Menšík, Pavelec - Michalčuk, Polodna, Báťa.

„Výsledek utkání vypadá z naší strany hrozivě, ale neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti. Po dvou třetinách jsme sice prohrávali 2:4, ale kdyby bylo skóre opačné, nemohl se nikdo divit. Je to opět o proměňování šancí. Kluci si jich za celý zápas vytvořili víc než dost, ale to jak s nimi naloží, náš výkon neustále sráží. Věřím, že se to už v příštím utkání protrhne a branky opět začneme dávat. Poslední 4 góly jsme obdrželi v závěrečných šesti minutách, kdy klukům po náročném programu z předchozího dne, kdy odehráli dvě těžká utkání na turnaji, došly síly," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 8. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

7. kolo: Třebíč - Jihlava 2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 8. Kotrba, 21. Fábry (Báťa), 30. Lagron (Číhal, Hasaj). Nejlepší hráč Jihlavy: Max Kotrba.
Sestava Jihlavy:
Tesař - Vovsík, Číhal, Zdarsa, J. Novák, Augusta - Fábry, Kotrba, Báťa - Sedlák, Machovský, Hrbek - Hasaj, Lagron, Kret - Kain.

„V první části musím sportovně uznat, že soupeř byl lepší. Hráči Třebíče byli silnější na kotouči, předčili nás v pohybu i kombinaci a několikrát nebezpečně zahrozili. Od druhé části jsme hru vyrovnali a začali mít více ze hry my. V třetí části náš výkon gradoval. Kluci předvedli několik pěkných individuálních i kombinačních akcí, které bohužel neskončili čtvrtou uklidňující brankou. Následně v závěru při nás stálo štěstí, kdy v poslední minutě soupeř nevyužil trestné střílení a několik vteřin do konce netrefil naší odkrytou svatyni. Důrazné a dramatické utkání, které bylo určitě přínosem," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 7. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.