Jihlavští žáci nepoznali hořkost porážky

18.12.2014 / Jaroslav Wollmann

V sobotu 13. prosince hostili svěřenci Tomáše Dzurika celek Třebíče. Mladší žáci D se svým soupeřem remizovali 4:4. Starší žáci B svého protivníka nešetřili a vyhráli vysoko 9:1. Svěřenci Martina Pykala cestovali do Zlína. Mladší žáci C si dovezli dva body za vysokou výhru 9:2. Starší žáci A se svým soupeřem remizovali 3:3. Ve středeční dohrávce poté porazili Warrior Brno hladce 11:2.

Starší žáci A

16. kolo: Zlín - Jihlava 3:3 (1:2, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Chlubna (Kaltounková), V. Brož, Čermák (Chlubna). Nejlepší hráč Jihlavy: Ondřej Chaloupek.
Sestava Jihlavy:
Chaloupek - Homola, Barák, Jančí, Sapík - Zadražil, Juda, Kohout - Svoboda, Najman, V. Brož - Kaltounková, Čermák, Chlubna.

„Myslím si, že kdo dnes viděl toto utkání, rozhodně nemohl litovat. Na tuto kategorii se hrál hodně svižný hokej se spoustou osobních soubojů a šancí na obou stranách. Dvakrát jsme v tomto klání vedli, ale ani náskok 3:1 nám nestačil. Domácí v závěru vyrovnali v přesilové hře 5:3, která byla podle mne velmi sporná, ale konečná remíza je asi spravedlivá. Takových zápasů by kluci měli odehrát co nejvíc," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Dohrávka 14. kola: Jihlava - Warrior Brno 11:2 (1:0, 3:0, 7:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: Barák (V. Brož), Zadražil (Homola), Juda (Zadražil), Chlubna (Čermák), Chlubna (Kaltounková), Zadražil (Homola), Chlubna (Čermák), Juda, Kaltounková (Chlubna), Najman (Homola), Čermák (Jančí). Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Homola, Jančí, V. Brož, Barák - Zadražil, Juda, Kohout - Svoboda, Najman, Racek - Kaltounková, Čermák, Chlubna.

„Začátek utkání jsme měli celkem dobrý, ale postupně kluci přizpůsobili hru soupeři a tempo velmi ochladlo. Hrálo se sice na jednu branku, ale hráči si na ledě místy dělali, co chtěli. O přestávce jsme si pár věcí vysvětlili, kluci hru zjednodušili a začali padat branky. Před svátky hezké utkání, bohaté na góly, ale nehrálo se určitě v takovém tempu a nasazení, v jakém by se patřilo. Nyní nás čeká delší pauza, tak uvidíme, v jaké pohodě se sejdeme v roce 2015," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 16. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Starší žáci B

14. kolo: Jihlava - Třebíč 9:1 (4:0, 1:1, 4:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: 6. Augusta (Racek), 6. Přibil (Pokorný), 17. P. Brož, 19. Havel (Machovský), 35. Augusta (Machovský, Racek), 47. Racek (Mikeš), 48. Kochrda (Poledna), 58. Pokorný (Racek), 59. P. Brož (Rampír). Nejlepší hráč Jihlavy: Tomáš Falta.
Sestava Jihlavy:
Falta (30. Hrubý) - Poledna, Nosek, Mikeš, Rampír, Štoll, J. Buzek - Havel, Racek, Kochrda - Augusta, P. Brož, Machovský - Přibil, Pokorný.

„Viděl jsem kluky hrát už lepší zápasy. Trochu jsme se přizpůsobili soupeři, ve hře chyběl pohyb a tlak do brány. Bylo to takové celé ospalé. Ovšem i tak jsme byli lepším týmem, místy jsme přidali na otáčkách a utkání s poklidem vyhráli," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 14. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci C

16. kolo: Zlín - Jihlava 2:9 (0:3, 1:4, 1:2)
Branky a nahrávky Jihlavy: Mlejnek (Pavelec), Menšík (Štorek), Bína (Štorek), Moravec (Menšík), Pavelec (Mlejnek), Štorek (Chvátal), Mlejnek (Vranka), Štorek (Menšík), Menšík. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Maláč - Moravec, M. Sapík, Chvátal, Vranka, J. Novák - Polodna, Menšík, Štorek - Michalčuk, Mlejnek, Pavelec - Bína, Melenovský, Báťa.

„Dnes jsme v zápase se třetím Zlínem předvedli vyrovnaný, dobrý výkon, který kluci podpořili střeleckou chutí a výsledek měření sil hovoří za vše. Myslím si, že jsme byli po celé utkání lepším týmem a za takovou hru, kterou se tu dnes kluci prezentovali, si vítězství bez jakýchkoli pochybností zaslouží," řekl po utkání trenér Martin Pykal.

Aktuální tabulku po 16. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.

Mladší žáci D

14. kolo: Jihlava - Třebíč 4:4 (1:2, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky Jihlavy: Kudrna (Jungwirth), Hasaj, Jungwirth (Fábry), Fábry (Kudrna). Nejlepší hráči Jihlavy: Jan Hasaj, Václav Kudrna.
Sestava Jihlavy:
Tesař (30. Sigmund)- Vovsík, Zdarsa, Číhal, Hrbek, Sedlák, Augusta - Fábry, Jungwirth, Kudrna - Machovský, Kotrba, F. Brož - Lagron, Hasaj, Kret - Kain.

„Prvních několik střídání se nám povedlo, poté jak když utne a téměř celé utkání byl následně výkon špatný. Naše hra postrádala myšlenku, kombinaci, individuální prosazení, nasazení či obětavost. Chybí mě u hráčů více takové té vlastní invence. Něco vytvořit, zareagovat na změnu či číst hru. Soupeř toho taktéž příliš nepředvedl, a tak utkání týmů z čela tabulky nedosáhlo úrovně, jaké by si zasloužilo," řekl po utkání trenér Tomáš Dzurik.

Aktuální tabulku po 14. kole naleznete v sekci mládež či kliknutím zde.