Všichni víme, že jsme nyní v semifinále a čeho bychom mohli dosáhnout, povídá útočník Richard Diviš

11.03.2016 / Tomáš Lysý

Jihlava mohla na svého semifinálového soupeře čekat až do druhého březnového pátku. Jenže Ústí nad Labem po výhře ve druhém zápase na ledě Kladna bylo doma stoprocentní a ukončilo sérii s Rytíři v šesti zápasech. Již ve středu večer tak vešlo ve známost, že v bitvě o baráž se utká Dukla proti Ústí. „Soupeře v play-off si nejde vybírat. Je to 0:0 na zápasy, musíme čtyřikrát vyhrát a za tím si půjdeme,“ říká jihlavský útočník Richard Diviš. První dva zápasy semifinále se hrají v pondělí 14.3. a v úterý 15.3. od 17:30 na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě.

Do posledního dechu! Michal Důras zve na semifinále play-off

Jihlavská Dukla má za sebou v letošní sezoně zatím pět utkání ve vyřazovacích bojích. Havířov zdolala 4:1 na zápasy a mohla vyhlížet semifinálového soupeře. Tím se stalo Ústí nad Labem, jenž má v play-off odehráno jednou tolik duelů. Jak je to možné? Slovan totiž musel z osmé pozice po základní části absolvovat předkolo play-off. V něm se po roce opět utkal s Kadaní a porazil jí znovu 3:1 na zápasy. Více odehraných a těžkých utkání soupeře tak může být pro Jihlavu výhodou. Ale také nemusí. „To poznáme až po sérii. Teď těžko říct. Tým, který hraje, může být rozehraný. U týmu, který nehraje, naopak nejsou tréninky tolik kvalitní jako zápasy. Po sérii si můžeme říct více,“ nepouští se do smyček spekulací kapitán Jiří Dobrovolný.

Start semifinále play-off klepe na dveře. Dukla se v něm po čtyřech letech utká s Ústím

Ač je statistika v lecčems nápomocná, nelze se dívat ani na výsledky základní části, kde Jihlava svého semifinálového soupeře čtyřikrát porazila, když mu pokaždé nastřílela čtyři góly. „Na statistiku bych vůbec nekoukal. To si můžeme říct o téhle sezoně. Loni si pamatuju, že jsme tam dostali „bůra“. Je to všechno smazané a začínáme od nuly,“ ví moc dobře Richard Diviš. Jihlavský forvard by byl zároveň rád, aby Dukle pomohli její fanoušci. Povolený doping z řad svých vlastních fanoušků totiž Ústí ve čtvrtfinále s Kladnem využilo dokonale. Ve třech domácích zápasech navštívilo Slovan téměř 14 tisíc fanoušků a dohnalo jej ke třem vítězným zápasům. „Byli bychom rádi, kdyby fanoušci přišli a byli s námi. Abychom jsme drželi za společný provaz a táhli jsme ho. Všichni víme, že jsme nyní v semifinále a čeho bychom mohli dosáhnout. Za tím si půjdeme,“ láká „Divoch“ na dálku fanoušky do hlediště k podpoře červených a žlutých barev.

Richard Diviš a Jiří Dobrovolný před semifinále s Ústím

Čtěte také:

Modrá vlna společnosti ICOM transport - ta správná přihrávka pro Vás! Vyberte nejlepšího hráče utkání!

Předprodej vstupenek na semifinále startuje. V platnosti zůstávají i kredity na Ice Card

Semifináloví soupeři Jihlava a Ústí řečí statistik dosavadního průběhu play-off

Chcete vyhrát tři vstupenky na první zápas semifinále? Soutěžte v dukláckém kvízu

Na obzoru se rýsuje velký sponzor, prozradil jednatel Dukly Bedřich Ščerban

Videopozvánka na play-off 2016:

Autor: SB Corporation.