Sjel jsem si mezi kruhy a vyšvihl jsem to tam, popisuje Filip Dundáček s úsměvem svojí trefu

01.12.2016 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Byl to večer ve znamení trojek. Nejprve věc nejdůležitější – Dukla získala potřetí za sebou tři body. Benátkám nasázela tři góly, které si rovnoměrně rozdělila do všech tří třetin. Díky vítězství se vyhoupla před Slavii na třetí místo tabulky WSM Ligy. Ještě se Vám z trojek netočí hlava? Tak vězte, že když Filip Dundáček otevíral skóre zápasu, šlo o jeho třetí gól v sezoně. „Po soupeřově vyrovnání to Kuba díkybohu zavřel a v poslední třetině jsme dali naštěstí třetí gól, takže tři body zůstaly doma,“ raduje se jednadvacetiletý obránce, který po shození rukavic v předešlém utkání ukázal nyní také ofenzívní um.

Po vyhraném utkání v Českých Budějovicích jej spoluhráči chválili. Za vedení Dukly 2:1 na ledě Motoru šel v polovině třetí třetiny do pěstního souboje s budějovickým Benjaminem Walkerem. Na jejich bitku se dalo dívat, oba si dávali co proto. Filip Dundáček dokonce svému soupeři přetáhl dres přes hlavu. Jak v rozhovorech po utkání přiznal Petr Šidlík, Jihlavu tento pěstní souboj ještě více nabudil. Posun v čase o čtyři dny dále a třináctá minuta domácího zápasu proti Benátkám. Místo shozených rukavic šly ruce „Dundyho“ nahoru na znamení oslavy branky. Ta padla po tom, co se před jihlavským zadákem otevřel prostor. „Byla tam dobrá buly. Útočníci zapracovali, Stoky zablokoval centra, Tolja mi přistrčil puk a soupeř mi tam nechal prostor. Takže jsem sjel mezi kruhy a vyšvihl jsem to tam,“ popisuje úvodní gól utkání a chválí práci Filipa Stoklasy a Anatolije Protasenji před svojí přesnou trefou do horní části branky.

Odchovanec havlíčkobrodského hokeje, který přišel do Dukly před sezonou 2012/2013 a byl u bronzu staršího dorostu, jenž tehdy vedl František Zeman, měl prsty i ve třetím gólu svého týmu. U vlastní klece rychle přistrčil puk k Michalu Důrasovi. Jihlavský útočník vyvezl kotouč, dal dlouhý pas Aleši Jerglovi, hned si sjel před branku soupeře a trefou přesně k pravé tyči uklidnil domácí. „Odehráli jsme celkem dobrý zápas. Měli jsme dobrý vstup do utkání, bruslili jsme, stříleli jsme a vytvářeli jsme si šance, ale v první třetině jsme dali jen jeden gól. Po soupeřově vyrovnání to Kuba Škarek díkybohu zavřel a v poslední třetině jsme naštěstí dali jeden gól, takže tři body zůstaly doma,“ praví spokojeně mladý obránce, jenž už překonal svůj zápis z loňské sezony, na kterou by asi nejradši zapomněl. V ní se Filipu Dundáčkovi poměrně dařilo, během osmnácti zápasů nasbíral dva góly a pět asistencí, avšak poté jej bohužel až do konce sezony vyřadilo zranění. Nyní má na svém kontě tři přesné trefy a pět nahrávek.

Videoohlasy s Filipem Dundáčkem


Nevyužitých šancí litoval i útočník Filip Seman. Z pohledu domácích hokejistů by byla škoda přijít o nějaký ten bod zejména kvůli jejich neproměňování, když měla Dukla prakticky po celý zápas herně navrch. „Myslím si, že jsme byli lepším týmem. Měli jsme více šancí a proměnit je, tak by zápas probíhal z našeho pohledu klidněji. Takhle jsme museli hrát zodpovědně dozadu, soustředit se na každý souboj a na každý puk. Oni cítili, že můžou s troškou štěstí zápas srovnat. Naštěstí se nám podařilo dát třetí gól a v pohodě utkání dohrát,“ libuje si nad povedeným závěrem zápasu hráč, který vstřelil svojí devátou branku v sezoně.

A šlo o trefu, která určitě přinesla potěšení oku nejednoho hokejového básníka. Gól přes dva hráče až k úspěšnému střelci de facto na dva doteky. Je třeba zmínit i to, že celé přesilovkové akci předcházel vybojovaný puk Aleše Jergla, který stáhl ze vzduchu hostující pokus o vyhození. A poté? „Jak se puk dostal na beky, tak jsem šel před bránu stínit gólmanovi. Jirka Říha výborně naznačil, krosovkou našel Důryho a ten to dával hned na mě. Stačilo jen nastavit hokejku a ode mě se to odrazilo za gólmana do brány. Super práce všech a já stál na správném místě,“ směje se při popisu svého gólu, který měl přívlastek vítězný. Šlo o šestou vítěznou trefu Filipa Semana v této sezoně a v tomto ohledu je jihlavský útočník nejlepší z celé WSM Ligy. Na konci videa navíc prozrazuje, co by mohlo platit na Kladno, se kterým se utká Dukla již v pondělí 5.12.2016.

Videoohlasy s Filipem Semanem


Tři góly Dukly, z toho dva v přesilové hře. Když se pomine poslední vyloučení hráče Benátek, které přišlo přesně v čase 60:00, měla Jihlava tři přesilové hry. Dvě třetiny z nich využila. S tím byl na pozápasové tiskové konferenci samozřejmě spokojen i trenér Petr Vlk. „Přesilovky jsou o pohodě kluků. Po zraněních, která měla logické vyústění v tom, že jedni hráči byli uvaření a druzí nedotrénovaní, se v přesilovkách nedařilo tak, jak bychom si představovali. Ale už průběh posledních dvou zápasů nasvědčoval tomu, že se to začíná trošku zvedat. Přesilovky jsou o pohodě a o tom, kdy si hráči vyhoví pohybem, dobrou přihrávkou, střela, dorážka a takové věci. To k tomu patří a je to jenom dobře,“ odpovídá jihlavský kouč na otázku ohledně nyní dobrého využití početních výhod.

Hodnocení trenérů: Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou) a Petr Vlk (HC Dukla Jihlava)

Autor videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih z utkání HC Dukla Jihlava – HC Benátky nad Jizerou 3:1

Autor: promoTEAM HCD - HZStv1