Očekávaný zápas přichází. Dukla hostí Motor, utkání se ponese v duchu oslav 60 let jihlavského klubu

13.01.2017 / Tomáš Lysý

Výroční utkání k šedesáti letům Dukly Jihlava přichází. Červenožlutí se v sobotu 14. ledna 2017 střetnou s Motorem České Budějovice. Navíc před kamerami sportovního kanálu České televize, proto zápas začíná v 18 hodin. Souboj dvou tradičních rivalů má opravdu slavnostní nádech. Od 16:30 bude probíhat autogramiáda osobností šedesátileté éry klubu, které bezprostředně před začátkem duelu slavnostně přijdou na led. Oba týmy se obléknou do historických dresů. Dukla nebude mít klasické bavlněné retro-dresy, ale unikátní repliky ze sezony 1960/1961, na kterých se poprvé objevilo logo klubu. Motor nastoupí v bílých dresech z doby, kdy působil v lize jako Slavoj. Jihlavští fanoušci navíc pořádají pochod, od 16 hodin vyrazí z Masarykova náměstí na stadion.

VEŠKERÝ DOPROVODNÝ PROGRAM K UTKÁNÍ DUKLA JIHLAVA - MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

ORGANIZAČNÍ POKYNY zde.

Slavnostní přijetí a ocenění osobností na jihlavské radnici

Sobota 14. ledna 2017 se ponese celá ve slavnostním hávu. Od 14 hodin proběhne ve Velké gotické síni jihlavské radnice setkání osobností s primátorem Statutárního města Jihlava Rudolfem Chloupkem. Primátor při malé slavnosti předá pozvaným osobnostem pamětní plakety.

Pochod fanoušků na Horácký zimní stadion

Zápas a veškeré dění kolem je výjimečné i pro jihlavské fanoušky, kteří s aktivitou nezůstali pozadu. Na Horácký zimní stadion vyrazí společným pochodem. Sraz fanoušků je v 16 hodin u horní kašny na Masarykově náměstí (naproti radnici). Spolu s jihlavskými příznivci by se pochodu měli zúčastnit i některé osobnosti Dukly, předtím přijaté u primátora. Událost k pochodu na sociální síti Facebook najdete zde.

Předprodej vstupenek, limitovaná edice hráčských kartiček

V den utkání se budou vstupenky prodávat na Infocentru již od 15 hodin (v návaznosti na pochod fanoušků). Na Infocentru bude od stejného času puštěna do prodeje také speciální limitovaná edice hráčských karet. Balení obsahuje 32 osobností z šedesátileté éry klubu a do prodeje bude uvolněno pouze 60 ks balení. Cena jednoho balíčku je 250 Kč. Ostatní pokladny budou otevřeny od 16 hodin.

Autogramiáda osobností klubu a jejich slavnostní nástup na led

Po slavnostním přivítání na radnici (resp. po pochodu fanoušků), se osobnosti přesunou na autogramiádu, která se uskuteční v přízemí Infocentra Horáckého zimního stadionu. Legendy budou mít připraveny vlastní podpisové karty (v omezené míře), fanoušci si mohou vzít i vlastní propriety nebo zakoupenou limitovanou edici hráčských karet (viz. výše). Podpisová akce bude trvat hodinu, tj. do 17:30. Vstup na autogramiádu je možný pouze z nádvoří proti vstupu na zimáček, respektujte proto směrovky a pokyny pořadatelů.

Bezprostředně před zahájením zápasu, který bude vysílat přímým přenosem sportovní kanál České televize, proběhne slavnostní nástup osobností na ledovou plochu Horáckého zimního stadionu. Nastoupení by mělo začít v 17:55. Bližší informace k autogramiádě a k nástupu osobností na led najdete zde.

Oba celky nastoupí ve speciálních dresech

Samotný zápas sehrají oba soupeři v replikách historických dresů. České Budějovice nastoupí v bílých dresech z doby, kdy působily v lize jako Slavoj, Jihlava nakonec neoblékne své tradiční bavlněné retro dresy, ale unikátní repliky dresů ze sezony 1960/1961, kdy se na nich poprvé objevilo logo Dukly - tehdy bylo jméno Jihlavy zasazeno do modrého pole. Tyto dresy nechal vyrobit a zaplatil švýcarský fanklub Dukly Jihlava, poděkování tak míří do Bielu Chrisi Habeggerovi. Jihlavské dresy bude možné vydražit v aukci, o podrobnostech budeme informovat na webových stránkách klubu.

Soutěž o televizor během druhé přestávky zápasu:

U vstupu na Horácký zimní stadion směrem k parku bude umístěn speciální červený stánek na sběr starého nepotřebného elektra. První stovka lidí, jenž donesou drobné elektro do sběru, získá upomínkové propagační hokejové předměty a volnou vstupenku na další utkání. Všichni příchozí, kteří přinesou staré elektro ke speciálnímu červenému stánku (u vchodu na HZS z parku), obdrží soutěžní kupon. Na konci první třetiny zápasu a během první přestávky budou vyhlášeni tři vylosovaní, kteří se zúčastní soutěže o televizor – bližší pravidla soutěže a informace sběru nepotřebného elektra najdete zde.


PŘEDZÁPASOVÉ PREVIEW K UTKÁNÍ DUKLA - MOTOR

Oba týmy se nachází před čtvrtým vzájemným utkáním této sezony v období výborných výsledků, lze proto očekávat dobrou podívanou. Dukla jede jako dobře namazaný stroj, výhrou v Prostějově 5:2 zapsala dvanácté vítězství z posledních třinácti utkání a přetahuje se s Kladnem o druhé místo v tabulce. První Motor má také slušnou formu, v předešlých jedenácti zápasech vyhrál hned devětkrát. Nestačil pouze v prvním domácím utkání nového roku na Kladno (1:2) a před Vánoci doma podlehl Jihlavě, která v prodloužení vyhrála 3:2. To byl také jediný zápas od začátku prosince, kdy České Budějovice inkasovaly více jak dvě branky.

Ticketportal, Live přenos

Na domácí zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - bližší info s přímou možností koupě vstupenek zde.
Všechny zápasy Dukly můžete živě sledovat na TVDV kanálu HC Dukla Jihlava. Přenosy utkání nadále zajišťuje promoTEAM HCD - HZStv1.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Jestliže Dukla v minulém kole vyhrála v Prostějově a porazila tak Jestřáby i počtvrté v sezoně, o podobný kousek se bude pokoušet i v utkání proti Motoru. Nejprve se jihlavští hokejisté radovali na domácím stadionu před čtyřmi tisícovkami fanoušků z výhry 2:1. Stejné vítězství si Jihlava dovezla na konci listopadu z Budvar arény a stala se tak prvním týmem, který porazil České Budějovice na jeho ledě. Ani ne za měsíc přišlo další vítězství červenožlutých v jihočeské metropoli, již zmiňovaná výhra 3:2 v prodloužení – a to Dukla byla blízko plnému bodovému zisku, když ještě v závěru utkání vedla 2:0.

Hlasujte pro Michala Důrase a Lukáše Sáblíka v anketě Sympaťák WSM Ligy

Utkání bude soubojem dvou nejlepších obran WSM Ligy. Během devětatřiceti utkání inkasovaly oba týmy shodně pouze 71 branek. Motor naopak drží primát v počtu vstřelených gólů – 137 a patří mu první místo ve využitých přesilovkách. Také hlavní hráčské statistiky ligy jsou v držení zástupců obou celků. Dukla má ve svém kádru statisticky nejlepšího gólmana Miroslava Svobodu, nejproduktivnějšího obránce soutěže Jiřího Říhu a lídra produktivity WSM Ligy Tomáše Čachotského. Budějovický forvard Tomáš Nouza je naopak nejlepším střelcem soutěže a první místo má i v hodnocení účasti na ledě (plus/mínus bodů).


Předchozí vzájemný zápas:

Dohrávka 2. kola WSM Ligy: ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava 2:3 pr.
K dohrávce 2. kola cestovala Dukla na jih Čech. České Budějovice byly v utkání favoritem neb jim v tabulce patří první příčka. Do vedení šli ale první hosté, když v 15. minutě využil trestné střílení Patrik Danišovský. V polovině duelu při vlastním oslabení tři proti pěti ujel Tomáš Čachotský a Jihlavané vedli o dvě branky. Dvě minuty před koncem domácí vývoj duelu zdramatizovali a následně při hře bez gólmana dokázali vyrovnat. O zisku bonusového bodu rozhodl ve prospěch hostí Aleš Jergl. Jihlava porazila České Budějovice na jejich ledě i podruhé v sezoně - 3:2 po prodloužení.

Branky a nahrávky: 58. Žovinec (Škoda, Babka), 59. Škoda (Nouza, Čermák) - 15. Danišovský (TS), 30. Čachotský, 63. Jergl (Skořepa). Rozhodčí: Bejček, Battěk – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 8:12, navíc Květoň, Čermák (oba CEB) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6421. Střely na branku: 47:21. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába – Fillman, Vráblík, Pavlin, Žovinec, Suchánek, Mazanec – Walker, Nouza, Čermák – L. Květoň, Pajič, Hřebejk – Kuchejda, Škoda, Babka – Guman, Heřman

HC Dukla Jihlava: M. Svoboda– Bilčík, Kajínek, Kaláb, Dundáček, Šidlík, Půža, Dobrovolný – Důras, Skořepa, Jergl - Březina , F. Seman, Protasenja - Čachotský, Zeman, Diviš - Danišovský, Jícha, Stoklasa


NEJVYŠŠÍ NÁVŠTĚVA SEZONY. První vzájemné měření sil mezi Duklou Jihlava a Motorem České Budějovice nalákalo do ochozů Horáckého zimního stadionu 4023 diváků. Dukla udělala většině fanoušků (vyjma hostí) radost, když během 24 vteřin vstřelila dva góly a vyhrála 2:1. Také dva vítězné zápasy Dukly v Budvar aréně sledovala skvělá kulisa. Nejprve Jihlava zvítězila 2:1 před vyprodaným hledištěm, čítajícím 6421 diváků, a stejný počet viděl předvánoční výhru červenožlutých na jihu Čech 3:2 v prodloužení. Tři zápasy tradičních rivalů v letošní sezoně tak navštívilo skvělých 16865 diváků. Foto: Tomáš Buksa


41. kolo WSM Ligy, sobota 14. ledna 2017:

HC Slavia Praha – HC Benátky nad Jizerou (15:00)
Rytíři Kladno – HC AZ Havířov 2010 (16:00)
HC Frýdek-Místek – HC Stadion Litoměřice (17:00)
SK Trhači Kadaň – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:00)
HC Most – HC ZUBR Přerov (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – LHK Jestřábi Prostějov (17:30)
HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice (18:00)

42. kolo WSM Ligy, středa 18. ledna 2017:

HC Benátky nad Jizerou – HC Dukla Jihlava (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice – SK Horácká Slavia Třebíč (17:30)
HC Stadion Litoměřice – Rytíři Kladno (18:00)
HC AZ Havířov 2010 – HC Slavia Praha (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Most (18:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – HC Frýdek-Místek (18:00)

43. kolo WSM Ligy, sobota 21. ledna 2017:

HC Slavia Praha – Rytíři Kladno (15:00)
Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – HC Stadion Litoměřice (17:00)
HC Frýdek-Místek – HC ZUBR Přerov (17:00)
SK Trhači Kadaň – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC Most – ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Benátky nad Jizerou (17:30)
HC Dukla Jihlava – HC AZ Havířov 2010 (17:30)

Předehrávky a dohrávky:

42. kolo, pátek 13. ledna 2017: SK Trhači Kadaň – HC ZUBR Přerov (18:00)
37. kolo, pondělí 16. ledna 2017: HC Frýdek-Místek – HC Dukla Jihlava (18:00)
35. kolo, středa 7. února 2017: LHK Jestřábi Prostějov – ČEZ Motor České Budějovice (17:00)


Tabulka WSM Ligy po 40. kole: