Dukla Jihlava se v prvním domácím zápase letošní baráže postaví pardubickému Dynamu

30.03.2017 / Tomáš Lysý

Do baráže o extraligu vstoupila Dukla výhrou 4:3 v Karlových Varech. Hráči i členové realizačního týmu si v kabině po utkání vítězně zakřičeli a rozdali rozhovory. Při cestě zpět do Jihlavy už jejich myšlenky patrně směřovaly k dalšímu utkání – přesně podle hesla „plná koncentrace na následující zápas, bez ohledu na výsledek předchozího.“ Dukla Jihlava odehraje další duel proti Dynamu Pardubice a půjde o hodně. Extraligovému týmu totiž první zápas nevyšel, jelikož si z pardubického ledu odvezl tři body českobudějovický Motor. Úvodní buly zápasu bude vhozeno v pátek 31. března 2017 na Horáckém zimním stadionu. Padne šestitisícová hranice diváků?

Na baráž za 150 korun. Permanentka nabízí výraznou slevu

Dukla je znovu v baráži. O extraligu svede boj s Motorem, Pardubicemi a Karlovými Vary

Mým cílem je postoupit s Duklou do extraligy, říká útočník Josef Skořepa v offline rozhovoru

Soupeř: Pardubické trápení od začátku sezony, dvě výměny trenérů a přesto mohutná podpora věrných fanoušků

Autor videa: Ondřej Šuhaj
Voiceover: MT audio


Ticketportal, Live přenos

Na domácí zápasy Dukly Jihlava si můžete zakoupit vstupenky přes síť Ticketportal - bližší info s přímou možností koupě vstupenek zde.
Zápas můžete po zaregistrování sledovat živým přenosem na portálu Hokejka TV. Další možností je sledovat zápas na TV Tipsport, kde musíte mít po registraci finanční obnos na uživatelském kontu nebo si vsadit tiket.
Již tradičně bude utkání přenášeno také prostřednictvím textového onlajnu.

Zahájení baráže vyšlo lépe celkům, které do prolínací soutěže postoupily po zvládnutém play-off WSM Ligy. Zatímco loni odjížděli Jihlavští na dalekou cestu z Karlových Varů domů s porážkou 3:6, tentokrát jim jízda utíkala o poznání rychleji – byla totiž tříbodová. Celý tým Dukly je ale nohama pevně na zemi. „Vítězství z Karlových Varů samozřejmě nepodceňujeme, ale ani nepřeceňujeme,“ hlásil trenér Petr Vlk na tiskové konferenci po úvodním klání.

V pardubické Tipsport Areně padl úvodní gól až krátce po polovině základní hrací doby, když přesilovku pět na čtyři využil slovenský forvard Motoru Michal Chovan. Dynamo zasypalo ve třetí třetině svatyni gólmana Petra Kváči hned jednadvaceti střelami, což bylo umocněné i jejich pěti přesilovými hrami v řadě. A při páté z nich rozjásal pardubické příznivce v téměř vyprodaném stadionu David Tomášek. Českým Budějovicím však stačila jedna jediná přesilovka závěrečného dějství, když dvě a čtvrt minuty před koncem putoval za katr Lukáš Nahodil (jenž před čtyřmi lety odehrál několik zápasů za Duklu). Prodloužení totiž odmítl syn legendy českobudějovického klubu Luboš Rob, který se trefil z první z nulového úhlu a přivedl k euforii početný dav fanoušků Motoru. „Zápas s Motorem jsem si prohlédl a zanalyzoval. Utkání jsme řešili individuálními pohovory s hráči. Od čtvrtka (30.března 2017 – pozn. aut.) se naplno připravujeme na zápas v Jihlavě. Snažíme se vše ladit do pozitivna. Čeká nás horká půda Horáckého zimního stadionu, který jsem během play off WSM ligy několikrát navštívil. Atmosféra je zde vynikající, to by nás mělo motivovat. Chceme v Jihlavě uspět, tedy vyhrát! V sestavě připravujeme pouze drobné změny,“ říká pro webové stránky Dynama trenér Miloš Holáň

Radek Hubáček o souboji v baráži proti Pardubicím, kde hraje jeho bratr Petr

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Na dva extraligisty tak nyní čeká nesnadný úkol, chtějí-li smazat ztrátu, kterou po úvodním kole nabraly. České Budějovice požene na zteč proti Karlovým Varům vyprodaná Budvar Arena. Dalším střípkem do mozaiky otázek je, zda na Horáckém zimním stadionu padne šestitisícová hranice diváků. Maximum letošní sezony je ještě čerstvé, rozhodující sedmé semifinále Dukla – Kladno sledovalo 5911 diváků, což je nejvíce na play-off od roku finále 2004.

Pardubičtí mají ve svém kádru několik zajímavých jmen. Nicholas Charles Schaus byl v základní části z postu beka nejproduktivnějším hráčem týmu (7+29 v osmačtyřiceti zápasech). Po vážném zranění z poloviny února se do sestavy vrátil Petr Čáslava (v Dukle odehrál 44 zápasů v sezoně 2000/2001), mistr světa z roku 2010. Zlatý tým tehdy vedl jako kapitán žďárský odchovanec Tomáš Rolínek, jenž druhým rokem po sobě nosí velké C na pardubické dresu. Ve stejném roce získal světové zlato i Petr Hubáček, bratr jihlavského útočníka Radka Hubáčka.


Poslední vzájemný soutěžní zápas:

HC Dukla Jihlava - HC Moeller Pardubice 2:1
Ano, bylo tomu skutečně tak. Favorit z města perníku odjel z jihlavského barážového ledu s prázdnou. V pohledném utkání se ujali Jihlavané zásluhou Pavla Vostřáka v přesilové hře vedení, na nějž ale taktéž v početní výhodě odpověděl Milan Hejduk. Na bombu Jana Šmardy ze 45. minuty ale Moeller reagovat nedokázal a červenožlutí tak po vypjatém závěru zvednout po výhře 2:1 ruce nad hlavu.

Branky a nahrávky: 27. Vostřák (Ficenc, Padělek), 45. Šmarda (Vostřák) - 35. Hejduk (Bulis, Havíř). Rozhodčí: Venglář - Chytil, Dědek. Vyloučení: 5:8, navíc Mikeska (PCE) 10 min, Bulis (PCE) 10 min. a Rozsíval (PCE) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2439. Střely na branku: 31:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1. Třetiny: 0:0, 1:1, 1:0.

HC Dukla Jihlava: Masalskis - Ficenc, Malena, Kuchyňa, Punčochář, Zajac, Šmarda - Vostřák, Padělek, Klimt - Jeslínek, Bakus, Čachotský - Kaděra, Říha, Rytnauer - Mareš, Hlouch, Altrichter - Vala
HC Moeller Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Novotný, Havíř, Rozsíval, Vyhlídal, Mudroch, Pácal - Sýkora, Dopita, Blažek - Hejduk, Mikeska, Bulis - Hemský, Divíšek, Pištěk - Rolínek, Koukal, Průcha


RADOST VE VARECH. Jihlavští hokejisté na ledě Energie slavili hned čtyřikrát. Rozhodujícím momentem zápasu byla 53. – 55. minuta, kdy Dukla otočila z 2:3 na 4:3 a zapsala tři body. O potvrzení venkovní výhry budou červenožlutí usilovat doma proti Pardubicím, se kterými se v soutěžním utkání střetnou poprvé po třinácti letech. Foto: Jan Čech/hokejkv.cz


2. kolo baráže o extraligu, pátek 31. března 2017:

HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice (17:30)
ČEZ Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary (17:30)

3. kolo baráže o extraligu, neděle 2. dubna 2017:

HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice (17:30)
HC Energie Karlovy Vary – HC Dynamo Pardubice (18:00)

4. kolo baráže o extraligu, úterý 4. dubna 2017:

ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Dynamo Pardubice – HC Energie Karlovy Vary (18:00)


Tabulka baráže o extraligu 2017 po 1. kole: