O mně se ví, že jsem bruslař, takže dokážu využít většího prostoru, směje se Filip Seman, autor gólu v prodloužení

01.04.2017 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Bilance je to poměrně neuvěřitelná. Jihlavští hokejisté hráli v letošní sezoně dohromady šestnáct prodloužení, ve kterých se čtrnáctkrát radovali z vítězství! Právě čtrnáctý korálek na šňůru dvoubodových výher přišel poslední březnový den proti Pardubicím. Dukla si před vyprodaným hledištěm Horáckého zimního stadionu poradila s Dynamem výsledkem 4:3. „Jakmile má mančaft šanci, tak cítí přečíslení tři na dva a jde do rizika. Když se to nepodaří sehrát, tak většinou jeden hráč vyplave do brejku, na což mám v letošní sezoně štěstí,“ říká Filip Seman, jenž letos vstřelil v prodloužení již pět branek.

Když poslední březnový den roku 2017 vysvitlo od rána slunce a teploty se během dne přiblížily dvaceti stupňům, bylo celkem jasné, že na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě budou panovat obtížnější podmínky. To se také potvrdilo. „Zápas to byl velice těžký, protože Pardubice mají bruslivé hráče, silné, umí si to nahrát a mají nebezpečné přesilovky, což potvrdili. Bylo teplo, měkký led. Proto si ceníme vítězství za dva body,“ sděluje na začátek ohlasů Filip Seman.

Hokej.cz: Videosestřih HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice 4:3 pr.

ČT Sport: Jihlava zdolala Pardubice v prodloužení a vede tabulku baráže>

Hned tři ze čtyř jihlavských tref nesly podpis jednatřicetiletého útočníka. V patnácté minutě nejprve v dohrávané přesilovce připravil branku Adamu Zemanovi. „Dostali jsme puk na obránce a Kaby (Tomáš Kaláb – pozn. aut.) se dobře podíval. Viděl, že sjíždím k bráně, tak krásně obstřelil beka. Najednou jsem se dostal mezi dva soupeře nebo kolik jich tam na mě bylo,“ popisuje první část akce vedoucí k vedení Dukly na 2:0. „Trošku jsme se šermovali, dostal jsem hokejkou do plexi. Viděl jsem Ádu (Adam Zeman – pozn. aut.), že se na něj soupeř vykašlal, tak jsem se na něj snažil posunout puk, což se mi ze vzduchu podařilo. On to hezky zasunul gólmanovi mezi nohy,“ pamatuje si Filip Seman naprosto přesně úspěšný moment.

Jihlavské vedení o dva góly sice Pardubice smazaly, ovšem zkraje třetí třetiny šla Dukla opět do vedení. Úspěšným střelcem byla právě jihlavská čtyřiadvacítka, jenž nachytala gólmana Martina Růžičku v nedbalkách. „Tomáš Čachotský na mě výborně posunul puk. Já mu to trošku zkomplikoval přenecháním, čímž se na něj paradoxně vytáhl bek. Tomáš ho jen propíchl, já to prostě jen zkusil sám do brány a propadlo to tam,“ ohlíží se za svým devatenáctým gólem v sezoně a kulatou dvacítku poté trefil v prodloužení. „Zase pochválíme Tomáše Kalába, který vystihl nahrávku Pardubic. Posunul na mě puk určitě s obavami, aby mi nedal moc silnou přihrávku, protože já bych to asi nedojel,“ směje se „Semiš,“ což se ale nestalo. „Jsem rád, že mi to dal s citem. Už to bylo na mě, jak si poradím, a naštěstí to dopadlo dobře.“

Autor videa: Ondřej Šuhaj

Dukla letos dokázala vyhrát čtrnáct prodloužení ze šestnácti a v pěti případech zaznamenal vítěznou branku právě Filip Seman. Čím to je? „O mně se ví, že jsem bruslař, takže pak dokážu využít většího prostoru,“ rozesměje se jihlavský forvard s tím, že rychlost není jeho nejsilnější stránka. To však vynahrazuje šikovností a správným výběrem prostoru. „Trošku se tam více riskuje. Jakmile má jeden mančaft šanci, tak cítí přečíslení tři na dva a jde do rizika. Když se to nepodaří sehrát, tak většinou jeden hráč vyplave do brejku. Na to jsem měl v letošní sezoně štěstí,“ hlásí již ve vážnějším tónu, ale poté se zase rozesměje, když si pomyslně zaklepe, aby paní Štěstěna neutekla. Ovšem zaklepe na sebe. „Musím jenom zaklepat, dřevo tu bohužel jiné není,“ znovu se usměje.

Pět bodů ze dvou zápasů, to je rozhodně dobrý vstup do baráže. Jihlavští hokejisté navázali na tříbodové vítězství v Karlových Varech dvěma body doma v prodloužení proti Pardubicím a vedou barážovou tabulku. „Pískej konec, abych řekl,“ pokračuje v dobré náladě Filip Seman. „Bude to ještě těžké, je před námi deset zápasů,“ zůstává on i celý tým nohama na zemi, jelikož i přes úspěšný jihlavský vstup je prolínací soutěž teprve na začátku.

Videoohlasy s Filipem Semanem


Tisková konference: Otakar Janecký (HC Dynamo Pardubice) a František Zeman (HC Dukla Jihlava)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla


Sestřih 2. zápasu baráže 2017: HC Dukla Jihlava – HC Dynamo Pardubice 4:3 pr.

Autor videa: YouTube HZStv1