Jihlavští hokejisté změří síly s prvoligovým lídrem

20.10.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavské hokejisty čeká cesta na led prvoligového lídra. Ve 12. soutěžním kole se Dukla představí v Chomutově, který zatím v letošní sezoně ztratil pouhý jeden bod. „Určitě tam nepojedeme v roli favorita, zato s odhodláním urvat, co nám soupeř nabídne,“ prohlásil asistent hlavního kouče jihlavského A-týmu Roman Mejzlík. Souboj vedoucího mužstva tabulky s pátým začne na chomutovském ledě ve středu 21. října v 17.30.

Jako jediná dokázala v letošním soutěžním ročníku sebrat Chomutovu bod pouze Chrudim. V 9. kole prohrála na severu Čech 1:2 až v prodloužení. „Před týdnem jsme v Chrudimi hráli, takže jsme se s kolegy samozřejmě bavili i o tom, co by na Chomutov mohlo platit,“ prozradil Augustův asistent. „Každopádně my teď máme za sebou dva herně docela povedené zápasy, takže si myslím, že se nemusíme nikoho bát,“ dodal.

Dosavadní výsledky soupeře však rozhodně vzbuzují respekt. Na čele prvoligové tabulky sedí Severočeši dost pevně. „Věříme, že jejich povedená série ve středu skončí,“ prozradil Mejzlík. „A když neskončí, tak se nedá nic dělat, musíme se dívat dál. Já si ale myslím, že jsme opravdu nehráli v předchozích kolech špatně, a že by nám to mohlo ještě nějakou dobu vydržet,“ doplnil.

Vůbec poprvé v letošní sezoně by se mohl v barvách Dukly objevit v zápase brzy třiadvacetiletý obránce Lukáš Martinka. Ten se k týmu přidal začátkem tohoto týdne, kdy přišel z Liptovského Mikuláše. „Máme pořád problém s nemocným Petrem Novákem. Navíc nevíme, jak dlouho nám bude ještě Plzeň půjčovat Jirku Dobrovolného. Takže jsme to zatím vyřešili takhle,“ uvedl trenér.

Oba středeční soupeři mají v kádru velmi produktivní hráče. Ve statistikách obsadili první čtyři místa. Nejlepším sběratelem bodů v celé soutěže je chomutovský Radek Duda, který má na kontě 6 gólů a 10 asistencí. Druhé místo prozatím obsadil kapitán Dukly Oldřich Bakus s 15 body. Třetí je chomutovský Milan Kraft (15) a čtvrtý jihlavský Ladislav Rytnauer (14).

Zápasy 12. kola – středa 21. října

Znojmo – Havlíčkův Brod 17.30
Chomutov – Dukla Jihlava 17.30
Ústí nad Labem – Havířov 18.00
Vrchlabí - Benátky nad Jizerou 18.00
Beroun – Šumperk 18.00
Olomouc – Hradec Králové 18.00
Tábor - Třebíč 18.00
Chrudim – Kadaň 18.00