Chomutov má neskutečně kvalitní tým, tvrdí Řehoř

23.10.2009 / Eva Streichsbierová

Jako jediný obstál v souboji s lídrem prvoligové tabulky na výbornou. Jihlavský gólman Milan Řehoř čelil ve středu na severu Čech více než padesáti střelám! Za svoje záda nakonec pustil tři, ovšem dvě z nich při přesilovce domácích. „Budu se jenom opakovat, mám rád zápasy, ve kterých na mě jde hodně střel,“ prohlásil pětadvacetiletý odchovanec žďárského hokeje.

V první třetině udržel na chomutovském ledě nulu, ve druhé už ale kapituloval. Při dvojnásobné přesilovce ho jako první překonal Jakub Grof. „Dát Chomutovu šanci zahrát si v pěti proti třem, to se v podstatě rovná gólu,“ povzdechl si Řehoř. „Má na to hráče. Musím přiznat, že tu přesilovku sehráli fantasticky,“ uznale pokyvoval hlavou.

Svými skvělými zákroky drtil sebevědomí domácích střelců na prach. A jedním z těch, kteří dlouho dobývali jeho branku marně, byl také Radek Duda. Právě s ním se jednu chvíli „nepohodl“. „Takové věci k hokeji patří. On je tam od toho, aby góly dával a já se je snažím nedostat. Můžu jenom říct, že Chomutov má neskutečně kvalitní tým, který si jde za svým cílem,“ mávl rukou nad vypjatější situací.

Po utkání byl Řehoř naprosto zaslouženě vyhlášen nejlepším hráčem Dukly. Svůj skvělý výkon mohl ten večer vylepšit snad jen vstřeleným gólem. „Ale i ten jsem nakonec dal. Bohužel do vlastní brány,“ usmál se hořce jihlavský hrdina. „Jíra nahazoval puk zpoza brány a já si ho nohou vrazil za čáru,“ popsal gólový okamžik ze 53. minuty, po němž Chomutov vedl už 3:0.

Současná výborná forma jihlavského brankáře neunikla pozornosti extraligové Mladé Boleslavi. Do týmu Středočechů má Řehoř vyřízený střídavý start. A tak je možné, že by se už dnes mohl objevit na jeho soupisce v souboji s pražskou Spartou. „Ano, je to možné, ale všechno se bude řešit až na poslední chvíli. Uvidíme, jestli odjedu. Každopádně by to pro mě byla zase motivace navíc,“ svěřil se gólman Dukly.