Měli jsme ze soupeře příliš velký respekt, tvrdí Mejzlík

22.10.2009 / Eva Streichsbierová

Chomutov si zatím svoje letošní vystoupení v první lize maximálně užívá. Ve středu se o tom na vlastní kůži přesvědčila také Jihlava. Hokejisté Dukly prohráli na severu Čech 0:3. „Začali jsme zápas s přílišným respektem. Výsledky soupeře samozřejmě naháněly strach, přesto jsme měli být aktivnější,“ prohlásil asistent hlavního kouče jihlavského týmu Roman Mejzlík.

Dukla si v Chomutově moc šancí nevypracovala. Gólem ve skutečnosti hrozila pouze jedna. „Jirka Hanzal jel v první třetině sám na bránu. Možná kdybychom tenhle nájezd proměnili, tak by šlo naše sebevědomí nahoru a utkání se mohlo vyvíjet úplně jinak,“ povzdechl si trenér.

To se ale nestalo a s přibývajícím časem se zápas proměnil v souboj chomutovských střelců se skvělým jihlavským brankářem Milanem Řehořem. Za vše hovoří pohled do statistik, poměr střel byl jednoznačný - 54:17! „Měli jsme moc vyloučených, celkem dvanáct. A je jasné, že střely v takovém případě hodně narůstají. Zvlášť pokud hrajete s Chomutovem,“ zlobil se Mejzlík.

Jako první se za záda jihlavského gólmana trefil ve druhé třetině Jakub Grof, který využil dvojnásobnou přesilovku. „Naše fauly většinou pramenily ze špatného pohybu,“ přiznal Augustův asistent. „Ale hlavní je to, že my už podruhé za sebou nedali venku gól. A Milan Řehoř ho asi těžko dá. Tam je dalších dvacet hráčů, kteří by se toho měli chopit,“ hartusil.

Ještě do přestávky zvýšil náskok Severočechů Radek Duda a v závěrečném dějství upravili domácí výsledek na konečných 3:0. „Soupeř byl velmi kvalitní,“ uznale pokyvoval hlavou Mejzlík. „Ale já můžu jenom zopakovat, že jsme proti němu nastoupili s moc velkým respektem,“ dodal.

Po středeční porážce 0:3 klesla Dukla na šestou příčku prvoligové tabulky. V dalším kole ji čeká vystoupení na domácím ledě. V sobotu 24. října se na Horáckém zimním stadionu postaví dalšímu favoritovi letošního ročníku – Ústí nad Labem.