Dukle pomůže zlínský útočník Nicolas Werbik, střídavé starty má vyřízené i Jan Mandát

12.10.2018 / Tomáš Lysý

Zatím na jeden zápas – v sobotu proti Benátkám nad Jizerou – posílí jihlavský útok Nicolas Werbik. Jednadvacetiletý centr přichází na střídavý start ze Zlína, kde v letošní sezoně odehrál osm zápasů. Klub hlásí i pohyb na trase Dukla – Pardubice, a to formou střídavých startů. Extraligovému klubu pomůže obránce Petr Štindl, naopak dobře známý směr Jihlava nabere útočník Jan Mandát, jenž je jihlavským odchovancem. „Další změny v kádru jsou v jednání,“ prozrazuje šéf Dukly Bedřich Ščerban.

Nicolas Werbik přichází do Dukly Jihlava na střídavé starty, zatím bude týmu k dispozici v sobotním utkání na ledě Benátek. Naopak mimo led je nyní Vlastimil Dostálek, kterého od začátku týdne trápí menší zdravotní komplikace. „Víme, že na pár dní nemůžeme počítat s Vlastou Dostálkem. Proto nám zatím na jeden zápas vypomůže Nicolas Werbik,“ sděluje jednatel Dukly Bedřich Ščerban s tím, že další působení jednadvacetiletého centra v Jihlavě závisí na Zlínu.

Nicolas Werbik

Post: Útočník
Věk: 21 let
Držení hole: Pravá
Minulá sezona:
Des Moines Buccaneers (US Hockey League): 59 zápasů, 45 bodů (26+19), 26 trestných minut, účast na ledě -7

Nicolas Werbik s dresem Dukly v jihlavské kabině. Trenérům Petru Vlkovi a Františku Zemanovi se hlásil ve čtvrtek 11.10. na dopoledním tréninku. Foto: Tomáš Lysý

Do zápasového rytmu se naopak minulý týden vrátili útočníci Adam Zeman a Tomáš Jiránek. Jak již klub avizoval na sociálních sítích, s lehkým tréninkem začal již obránce David Váňa a také útočník Michal Hlinka a v nejbližších dnech by se měl do tréninku znovu zapojit i šestnáctiletý talent Tomáš Chlubna.

Hráčský pohyb je na trase Pardubice – Jihlava. Extraligové Dynamo požádalo Duklu o výpomoc do obranných řad, proto má střídavé starty k dispozici Petra Štindla. Naopak Jihlava bude moct využít útočníka Jana Mandáta, který se po pětileté zámořské misi vrátil před sezonou do ČR. „Pardubice od nás mají na výpomoc Petra Štindla, my naopak Jana Mandáta do útoku. Oba dva formou střídavých startů. Další změny v kádru jsou v jednání,“ říká Bedřich Ščerban.

Jan Mandát

Post: Útočník
Věk: 22 let
Držení hole: Levá
Minulá sezona:
Binghamton Devils (American Hockey League): 64 zápasů, 9 bodů (4+5), 43 trestných minut, účast na ledě -19

První zápas, první gól. Jihlavský dres okusil Jan Mandát poprvé v posledním kole základní části 2012/2013. V utkání proti Kadani, které Dukla prohrála 4:7, vstřelil úvodní branku (na snímku se raduje s Mihou Štebihem). Poté ještě odehrál dvě čtvrtfinálová klání proti Ústí a odešel do zámoří. Nejprve hrál tři roky v Québec Major Junior Hockey League, poté dva roky usiloval na farmářském týmu o místo v sestavě New Jersey Devils. V probíhající sezoně odehrál za Pardubice 10 zápasů a dal dvě branky. Foto: Zbyněk Zápotočný