Suchánek zatím zůstává v Litvínově, Werbik bude pokračovat v Dukle

15.11.2018 / Tomáš Lysý

HC Dukla Jihlava informuje o stavu výměn hráčů s extraligovými celky Litvínovem a Zlínem. K datu 15.11.2018 skončilo měsíční hostování v Jihlavě hráčům Lukáši Douderovi a Davidu Tůmovi. Oba se tak vrací zpět do Litvínova, kde bude pokračovat Jakub Suchánek - zatím do konce ledna. „Kubu zatím necháme v Litvínově. Máme dost obránců, budeme tak mít všechny v zápasovém tempu. Necháváme si tak otevřená vrátka na jednání o Davidu Tůmovi a Lukáši Douderovi na přelom roku, nejdéle na konec ledna,“ sděluje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.
V Dukle nadále zůstává Nicolas Werbik, jenž měl vyřízené měsíční hostování ze Zlína, opačným směrem pak šel jihlavský kapitán Tomáš Čachotský, který se ale po pár zápasech za Berany zranil. Zlínu v úterním utkání proti Liberci vypomáhal střídavým startem útočník Dukly Dominik Hrníčko.

Jakub Suchánek

Jihlavský obránce během měsíčního hostování nasbíral devět startů. V nich sice nezaznamenal žádný bod, ale s časem 19:20 minuty na zápas je nyní pátým nejvytěžovanějším hráčem Litvínova. V Radegast indexu za měsíc listopad 2018 je aktuálně na prvním místě v celé Tipsport extralize. Zkušený zadák bude v dresu Vervy zatím působit do konce ledna.

David Tůma

Sedmadvacetiletý kanonýr zaznamenal v jihlavském dresu svůj 150. gól v Chance Lize. Celkem se během devíti utkání trefil třikrát a zaznamenal další čtyři asistence. Zajímavostí je, že všechny jeho branky byly vždy vítězné – proti Přerovu, Prostějovu i Ústí nad Labem. V bilanci +/- nasbíral pět plusových bodů.

Lukáš Doudera

Bývalý mládežnický reprezentant nastřádal během osmi zápasů jeden bod, když v utkání proti Přerovu asistoval u čtvrté jihlavské branky. Za Duklu odehrál v průměru 19:05 minuty za zápas a posbíral sedm plusových bodů, což je aktuálně třetí nejlepší číslo mezi jihlavskými zadáky.

Tomáš Čachotský

Kapitán Dukly Jihlava požádal o angažmá v extralize a zamířil na měsíc do Zlína, kde již odehrál sezonu 2015/2016. Za PSG Berany ale stihl odehrát pouze tři zápasy. 24. října 2018 při utkání na ledě Komety totiž v prodloužení utrpěl zranění. Útočník, který během 14 zápasů za Duklu zaznamenal letos 12 bodů (5+7), se aktuálně připravuje s Jihlavou a bude zhruba ještě dva až tři týdny mimo hru.

Nicolas Werbik

Útočník, který do Dukly přišel výměnou za Tomáše Čachotského, chytl výbornou formu. Během deseti zápasů si drží průměr více jak bodu na zápas, když třikrát skóroval a osmkrát přesně nahrával. První gól v červenožlutém zaznamenal již při prvním utkání na ledě Benátek, poté se trefil ještě proti Přerovu a naposled v Havířovu. 191 centimetrů vysoký útočník má s bilancí +8 výrazně pozitivní účast na ledě. V Jihlavě byl původně na měsíční hostování a zatím zůstává.

Lukáš Anděl

Vzhledem ke zlínské marodce Jihlava souhlasila a svého nejproduktivnějšího hráče půjčila Zlínu na jeden zápas před reprezentační pauzou. „Andy“ nezklamal a v nevydařeném zápasu proti Karlovým Varům (1:4) zaznamenal u jediného gólu Beranů asistenci.

Dominik Hrníčko

Zatímco Dukla cestovala v úterý 14. listopadu na led Třebíče, jihlavský forvard Dominik Hrníčko se chystal do Liberce, jehož je odchovancem. Do liberecké arény ale přijel jako hráč Zlína, kterému vypomohl v rámci střídavých startů. Zlínu se ve druhé třetině povedlo otočit z 0:1 na 3:1 a „Hrnek“ zaznamenal dva plusové body při druhém a třetím zlínském gólu, ale Liberec ve třetí třetině zvrátil zápas z 1:3 na 5:3.

Dominik Hrníčko (uprostřed s Warrior rukavicemi) odehrál za Zlín na ledě "svého" Liberce slušný zápas a byl u dvou vstřelených gólů PSG Beranů. Jenže Zlínští nadějné vedení 3:1 neudrželi, na začátku třetí třetiny třikrát inkasovali a prohráli 3:5. Foto: Bílí Tygři Liberec

Patrik Nechvátal

Na konci minulého týdne, během reprezentační přestávky, absolvoval s Jihlavou dva tréninky brankář znojemských Orlů Patrik Nechvátal. Gólman, který během posledních pěti let strávil čtyři roky ve Znojmě a před touto sezonou se k Orlům vrátil z Innsbrucku, nastoupil letos vinou zranění do EBEL Ligy jen ke třem zápasům.

Pozn. red.:
Do jednoho zápasu může za tým v Chance Lize nastoupit maximálně 21 hráčů, a to: 2 brankáři bez omezení věku a 19 hráčů do pole, přičemž maximálně 17 hráčů do pole může být ve věku 20 let a starších - více zde.