Dukle pomůže Michal Popelka, naopak zpět do Zlína se vrací Nicolas Werbik

21.11.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Na trase Jihlava – Zlín panuje v posledních týdnech čilý pohyb. Před reprezentační přestávkou vypomohl Zlínu nejproduktivnější jihlavský hráč Lukáš Anděl, ve středu 14. listopadu hrál za Berany forvard Dukly Dominik Hrníčko. Změny přichází i před dalším kolem Chance Ligy. V úterý 20. listopadu přivítala jihlavská kabina Michala Popelku (na obrázku), naopak zpět do zlínského kádru se vrací Nicolas Werbik. Jednadvacetiletý útočník přišel do Jihlavy na měsíční hostování výměnou za kapitána Tomáše Čachotského. „Se Zlínem jsme byli dohodnutí na měsíční výměně, která byla dodržena, i když se Tomáš po týdnu hostování zranil. Po měsíci a týdnu se Nik vrací zpátky do Zlína. My jsme měli možnost využít i právě Michala. Nyní jsme tuto možnost uplatnili. Michal nám nějakou dobu vypomůže,“ sděluje jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Přesun Michala Popelky do nového působiště se zrodil velice rychle. Ještě v pondělí dopoledne totiž pobýval ve Zlíně, za který letos nastoupil do 19 zápasů a zapsal 4 body (3+1). „V pondělí večer mi volal pan Šolc (sportovní manažer a jednatel Zlína – pozn. red.), že se mám přesunout do Jihlavy. V úterý ráno už jsem tady byl a jsem za to rád,“ hovoří nová tvář v jihlavské kabině, která ale nebyla pro několik hráčů žádnou neznámou. „Z první ligy i z Přerova znám hodně kluků. Osobně znám Dastyho (Vlastimil Dostálek – pozn. aut.) a teď Lukáše Anděla s Dominikem Hrníčkem, co byli ve Zlíně na jeden zápas,“ prozrazuje pětadvacetiletý forvard.

Odchovanec zlínského hokeje si tak vyzkouší třetí prvoligové angažmá. Před třemi a čtyřmi lety odehrál za Šumperk dohromady 42 zápasů (5 gólů a 13 asistencí) a v posledních čtyřech letech nastupoval za Přerov. Letos má za Zubry výbornou bilanci, když ve třech zápasech dal tři branky a stejný počet nahrávek. Nyní ho čeká Jihlava. Co si slibuje od zápasu proti Porubě? „Budu se hlavně snažit, ať hraju dobře a ať tady nejsem jen do počtu. Ať trošku posílím tým a doufám, že to bude za tři body. Viděl jsem, že Jihlava teď hodně zápasů vyhrála, tak doufám, že tomu tak bude i dneska,“ přeje si hokejista, jenž v české nejvyšší soutěži odehrál 112 zápasů.

Videorozhovor s Michalem Popelkou

Michal Popelka

Post: Útočník Věk: 25 let Držení hole: Levá Minulá sezona:
Aukro Berani Zlín: 47 zápasů, 7 bodů (4+3), 16 trestných minut, účast na ledě -9
HC ZUBR Přerov: 10 zápasů, 6 bodů (1+5), 6 trestných minut, účast na ledě +2

Nicolas Werbik

Po měsíci a týdnu se zpět do mateřského klubu vrací útočník Nicolas Werbik. V Jihlavě se jednadvacetiletému centrovi se zkušenostmi se zámořských juniorských soutěží dařilo nadmíru – měl totiž průměr více jak bod na utkání, když ve 12 zápasech zaznamenal 4 branky a 9 asistencí s vysokou pozitivní účastí na ledě (+11). V tabulce produktivity je Nik aktuálně na šestém místě mezi Dukláky.

Nicolas Werbik se ukázal jako velká posila, v jihlavském dresu zářil a měl průměr přes bod na zápas. Během měsíce vytvořil produktivní lajnu s Davidem Tůmou a Tomášem Havránkem. V Dukle nyní zůstává pouze Tomáš Havránek (čelem zády). Foto: Markéta Křížová