Budu se snažit týmu pomoct, jak nejvíce budu moct, hlásí obránce Martin Matějíček

10.01.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Také v lednu je Dukla na přestupovém trhu hodně aktivní. Klub přivedl další posilu – sedmadvacetiletého obránce Martina Matějíčka. 188 centimetrů vysoký zadák je hráčem Zlína, se kterým se radoval z extraligového titulu a nasbíral za něj přes tři sta startů v extralize. V probíhající sezoně hrával za nováčka Porubu, nyní se stěhuje do Dukly, která má výrazně vyšší ambice. „Mluvil jsem s panem Ščerbanem a ten říkal, že cíl je jasný. Postoupit do extraligy. Budu se snažit pomoct týmu, jak nejvíce budu moct, aby se to splnilo,“ povídá rodák z Uherského Brodu.

„Jsme aktivní, což asi fanoušci ví. V úterý 8. ledna se dotáhlo hostování Martina Matějíčka ze Zlína do konce sezony. Chtěli jsme ještě posílit obranné řady. Připravujeme se tak, aby byl kádr v rámci našich možností co nejširší, protože sezona bude ještě dlouhá a od 1. února vlastně nelze nic udělat. Pokud by přišla série většího množství zranění nebo zdravotních problémů, tak se bohužel nedá nic dělat. Příchod Martina se povedl. Aktivní budeme i nadále. Vše bude záležet i na tom, kteří hráči budou na trhu, za jakých podmínek a které si budeme moct dovolit,“ prozrazuje jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Martin Matějíček nastupoval v mládežnických kategoriích za Zlín. Již v patnácti letech oblékl dres dorostu (U-18) Beranů, o dva roky později v sedmnácti letech nastupoval za zlínskou juniorku. V sezoně 2009/2010 oblékl dres reprezentace do dvaceti let, stejně jako o rok později, kdy vypomáhal i tehdy druholigovému Přorovu a zapsal prvních 11 startů za zlínský klub v Tipsport extralize ledního hokeje.

Od sezony 2010/2011 tak Martin Matějíček patří do kádru extraligového Zlína, se kterým získal v play-off 2013 stříbro a o rok později se radoval z mistrovského titulu, ke kterému pomohl gólem a asistencí. V obou ročnících odehrál ve vyřazovací části vždy 13 utkání. Předešlé tři sezony hrál nepřetržitě extraligu za Berany, přičemž nejvíce se mu povedl ročník 2015/2016, kdy v 60 utkáních zapsal 17 bodů (1+16). Z hlediska gólů byl pro vysokého obránce nejlepší ročník 2012/2013, tehdy během 42 zápasů vstřelil 5 branek a na stejný počet nahrál.

Martin Matějíček (druhý zleva) během extraligového zápasu Dukla – Zlín ze začátku sezony 2017/2018. Foto: Josef Plechatý

Během kariéry se krátce mihl i v Šumperku nebo v Třebíči (2013/2014), o rok později nastoupil k 1ž utkáním za Třebíč. V probíhající sezoně nastoupil ve Zlíně k pěti utkáním. Mnohem více vytěžovaný byl v Porubě, kde odehrál 36 zápasů, vsítil dvě branky, na čtyři nahrál a získal tři plusové body. „Můj přestup do Jihlavy byl docela bláznivý. V úterý 8. ledna bylo hodně telefonování, jak ze Zlína, tak z Jihlavy, řešilo se to v Porubě…,“ nechává nahlédnout pod pokličku dění. „Znám se s Tomášem Čachotským, se kterým jsem hrál ve Zlíně. Chvilku jsem byl s Tomášem Jiránkem v Havířově a ještě znám Hlínu (Michal Hlinka – pozn. aut.),“ říká Martin Matějíček, který tak do úplně neznámého prostředí nejde.

Martin Matějíček

Věk: 27 let
Post: Obránce
Držení hole: Pravá
Minulá sezona:
Aukro Berani Zlín: 48 zápasů, 8 bodů (1+7), 42 trestných minut, účast na ledě -9

Martin Matějíček o příchodu do Dukly

Autor videa: Tomáš Lysý