Od třetího gólu jsme byli lepší a Kadaň neměla šanci, říká po výhře útočník Lukáš Klíma

24.01.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Vrátil se na led týmu, ve kterém se mu během první poloviny letošní sezony tolik dařilo. Lukáš Klíma nasázel od začátku sezony v Kadani třináct branek a poté se přesunul do Dukly, za kterou dal aktuálně v šestnácti utkáních čtyři branky. Dvě z nich na ledě Trhačů a pomohl tak Jihlavě k výhře 5:2. „Dařilo se mi tady a když to tak řeknu, za Kadaň jsem v podstatě neměl trému. Těšil jsem se sem, na tomto zimáku se mi daří. A doufal jsem, že dám taky gól,“ dělí se o své pocity úspěšný střelec.

Je jasné, že když chcete vyhrát, musíte nastřílet více branek než soupeř, říkají často respondenti při otázce, co bude platit na následujícího protivníka. Vedle této jednoduché poučky přidává Lukáš Klíma další pohled na vítězný zápas. „Kadaň má mladé mužstvo, takže prakticky jen bojovali. Museli jsme je přehrát kombinačně a naší hrou,“ hledá recept na vítězství, které se ale nerodilo zcela snadno. Kadaň totiž dvakrát srovnala jihlavské vedení a za stavu 2:2 měla k dispozici trestné střílení, které ale Jan Brož výborně chytil. „Při gólu na 2:2 jsme hráli oslabení pět na tři, oni vyrovnali a zase to bylo od začátku. Pak jsme využili přesilovku a prakticky od té chvíle jsme byli po celý zbytek zápasu lepší. Oni už neměli žádnou šanci,“ povídá spokojeně Lukáš Klíma.

Trefa na 3:2 byla nakonec rozdílová a zařídil jí právě tento jihlavský útočník. Dukla dostala také výhodu přesilové hry pět na tři, dlouhé celé dvě minuty, a 34 sekund před jejím vypršením dokázala skórovat. Synovec legendy jihlavského a českého hokeje Petra Klímy tak přidal druhou úspěšnou trefu v utkání a opět v přesilovce, nejprve totiž na začátku zápasu v klasické početní výhodě otevíral stav zápasu. „První gól byl z dorážky, puk se motal na brankovišti a já ho jen dorazil. Druhý gól byl také z přesilovky. Hráli jsme pět na tři, Holas mi nahrál křižně a já se trefil z první,“ vybavuje si přihrávku od obránce Jana Holého, dalšího ex-kadaňského hráče v jihlavském kádru.

Vzhledem k tomu, že devět vteřin před druhým odchodem do kabin se podruhé prosadil i Nicolas Werbik, vedla Dukla rázem o dvě branky. Myslel Lukáš Klíma na případný hattrick? „Na to jsem nemyslel. Povídal jsem si, že když to tam má padnout, tak to tam padne. Nepadlo, nevadí. Hlavně, že se vyhrálo,“ sděluje bývalý kadaňský forvard, který přiznává, že se na návrat na led bývalého klubu těšil. „Dařilo se mi tam a když to tak řeknu, v podstatě jsem tam neměl trému. Těšil jsem se sem, na tomto zimáku se mi daří. Da doufal jsem, že dám také gól,“ zakončuje rozhovor splněným přáním.

Videoohlasy s Lukášem Klímou

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla