Budu se snažit udělat vše pro to, abych pomohl Dukle k vysněnému cíli, říká Juraj Bezúch

06.02.2019 / Tomáš Lysý

Dukla byla v průběhu celé dosavadní sezony na přestupovém trhu velice aktivní, jak můžete vidět třeba i na změnách v kádru - zde. Poslední změnou v kabině je výměna ze závěru přestupního období, kdy do Mountfieldu HK odešel obránce Petr Štindl a v Dukle se hlásil útočník Juraj Bezúch. Člen širšího kádru slovenské reprezentace dal hned při svém prvním startu v jihlavském dresu gól, když v utkání na ledě Třebíče zvyšoval náskok svého nového týmu na 5:2. „Vypadá to tady na skvělou partu kluků a jsem velmi rád, že jsem tady. Jediným cílem Dukly je postoupit zpět do extraligy a budu dělat všechno, co je v mých silách, abych k tomuto cíli pomohl,“ povídá sympatický útočník, který zatím nejraději vzpomíná na působení v jiné Dukle – trenčínské.

Ve čtvrtek 31. ledna 2019 oznámil šéf Dukly Bedřich Ščerban klubové redakci, že nastala výměna hráčů. Jihlava nejprve nalákala své fanoušky na sociálních sítích a poté se dohodla s Mountfieldem HK, že druhý den ráno oznámí výměnu: Juraj Bezúch do kádru lídra Chance Ligy, Petr Štindl směr čtvrtý tým Tipsport extraligy. „Všechno se to seběhlo narychlo, výměna se udála za jeden den. Něco jsem dopředu tušil, ale do posledního dne se nic nedělo. Nakonec vše dopadlo tak, jak dopadlo, a jsem v Dukle. Jsem tu velmi rád a budu se snažit udělat všechno pro to, abych pomohl Dukle k vysněnému cíli – a vlastně k jedinému cíli – postoupit do extraligy,“ sděluje nová útočná akvizice Jihlavy.

Angažmá v novém týmu začal pětadvacetiletý forvard výborně. A vlastně navázal na působení v Chance Lize za Slavii, kde v probíhající sezoně během tří startů zapsal čtyři kanadské body za dva góly a dvě asistence. Hned v prvním utkání za Jihlavu totiž vstřelil branku. Po souhře s Tomášem Jiránkem zvyšoval vedení červenožlutých v Třebíči na 5:2. „Musím pochválit spoluhráče, který mě z druhé vlny tak krásně našel. Neměl jsem pak moc na výběr, protože přihrávka šla dozadu. Tak jsem si jí stál mezi nohy a dostal jsem se do dobré střelecké pozice. Zkusil jsem vystřelit na druhou tyčku a chvála Bohu, že puk skončil v síti,“ těší Juraje Bezúcha vydařená premiéra.

V dohrávce 34. kola Chance Ligy, kdy Dukla v pondělí 4.2. rozdrtila Kadaň 11:1, ale další branky přidat nemohl. V témže kole, které se původně hrálo v polovině prosince 2018, totiž naskočil právě za Slavii Praha, stejně jako gólman David Honzík. A protože pravidla neumožňují nastoupit v jedné soutěži během jednoho kola za více týmů, oba někdejší spoluhráči za Slavie nucené volno. Přesně tento případ platil i pro jihlavského obránce Martina Matějíčka, jenž v témže kole nastoupil za Porubu.

David Honzík ale není v jihlavské kabině pro Juraje Bezúcha jedinou známou tváří. „Znám se i s Harkym(Tomáš Harkabus – pozn. aut.) a s Lukášem Klímou se kterými jsem dříve hrával. Vypadá to na skvělou partu, i když jsem tady jen pár dní a přiznám se, že jsem stále v mírném šoku. Je tu super parta kluků a jsem velmi rád, že jsem zde,“ hlásí sympaticky slovenský reprezentant a vzápětí sice prozradí, že s Bedřichem Ščerbanem ještě nemluvil, ale cíle pro závěr sezony moc dobře ví. „S manažerem jsem nehovořil, jen s trenérem. Ale všichni jistě ví, jaký je cíl. Jediným cílem je postoupit zpět do extraligy a budu dělat všechno, co je v mých silách, abych k tomu pomohl.“

Kdoví, třeba v jihlavské Dukle naváže na předchozí vydařené angažmá – v Dukle Trenčín. Slovenskému celku totiž pomohl na konci sezony 2016/2017 (spolu s Larsem Voldenem) k záchraně a o rok později získal se slovenskou Duklou extraligové stříbro. „Přiznám se, že působení v Dukle Trenčín bylo největším zážitkem v mé dosavadní kariéře. Na sezonu a čtvrt tam vzpomínám nejraději. Bylo to neuvěřitelné. Celá atmosféra kolem hokeje, parta lidí… Byla radost chodit na stadion. Už finále extraligy bylo krásné, z 0:3 jsme vyrovnali sérii na 3:3. Ale to už je minulost. Vzpomínám na to rád a pevně věřím, že se někdy do Dukly Trenčín zase vrátím,“ uzavírá Juraj Bezúch první rozhovor pro jihlavskou Duklu.

Videorozhovor s Jurajem Bezúchem

Autor videa: Tomáš Lysý