Dukla dostala za druhý zápas čtvrtfinále pokutu 10 tisíc Kč

12.03.2019 / KLUB

Disciplinární komice Českého svazu ledního hokeje se na svém jednání dne 6.3.2019 zabývala situacemi z druhého čtvrtfinále Chance Ligy mezi Duklou a Litoměřicemi (1:4). I přes upozornění hlasatele byly na ledovou plochu opakovaně vhazovány předměty. Na základě těchto skutečností byla klubu HC Dukla Jihlava uložena pokuta ve výši 5.000 Kč a stejná částka za chování zaměstnanců v prostoru trestných lavic.
O situacích z pátého zápasu se bude teprve jednat. Při pátém čtvrtfinále házeli diváci na ledovou plochu i na střídačku hostí různé předměty a v sektoru domácích fanoušků byla odpálena pyrotechnika. „Dá se očekávat, že disciplinární komise bude za pátý zápas k Dukle výrazně přísnější,“ sděluje jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Vedení klubu důrazně apeluje na všechny návštěvníky dalších zápasů, aby se podobného chování vyvarovali. Ať už jsou diváci s některými momenty utkání sebevíce nespokojení, házení předmětů na ledovou plochu a střídačku hostí poškozuje jen a pouze Duklu Jihlava. Klub už byl v této sezoně potrestán: za vhazování předmětů na ledovou plochu a dále za odpálení pyrotechniky v hostujícím sektoru KHNP Areny při utkání Třebíč – Dukla hraného dne 14. listopadu (Dukla tehdy zvítězila 1:0). Fanoušek odpalující pyrotechniku byl tehdy identifikován, ale řízení s ním bylo správními orgány zastaveno.

Zřejmě na základě chování návštěvníků během druhého čtvrtfinále a zejména během pátého čtvrtfinálového zápasu Dukly proti Litoměřicím bude Policie ČR požadovat oplocení Horáckého zimního stadionu na všechny následující domácí zápasy klubu do konce sezony 2018/2019 (tzn. semifinále i případnou baráž), dříve byl tento požadavek jen na některá utkání.

Klub dostal pokutu také za chování svých zaměstnanců (ledařů) v prostoru trestných lavic na konci druhé třetiny. Její výše je také na 5 tisících Kč.