Vysoká pokuta. Dukla pyká za výtržnosti návštěvníků při 5.ČF a 2.SF

21.03.2019 / KLUB

Po desetitisícové pokutě za druhé čtvrtfinále - více zde, se pokladna Dukly opět prohne. A nyní mnohem výrazněji. Za chování návštěvníků pátého čtvrtfinálového zápasu proti Litoměřicím a za pyrotechniku odpálenou na konci zápasu v sektoru domácích fanoušků musí HC Dukla Jihlava zaplatit 50.000 Kč. „Je to již několikátý prohřešek během posledních dvou sezon. Od takového chování se striktně distancujeme. Já sám jsem některé návštěvníky na konci zápasu důrazně upozorňoval, ať na ledovou plochu či střídačku hostí nehází žádné předměty. Znovu jsme trestáni i za použití pyrotechniky. Do následujících zápasů ještě zintenzivníme náš kamerový systém. Věřím, že se návštěvníci po této vysoké pokutě dalšího podobného jednání vyvarují. V opačném případě budeme spolupracovat s Policií ČR na odhalení těchto viníků a případné škody vymáhat soudní cestou,“ sděluje k vysoké pokutě jednatel Dukly Bedřich Ščerban.
Aktuálizováno: HC Dukla Jihlava dostala pokutu 15 tisíc Kč za odpálení pyrotechniky při druhém semifinálovém utkání Dukla - Kladno.

HC Dukla Jihlava si velice váží podpory svých fanoušků. V rozhodujících chvílích postupové sezony 2016/2017 byli červenožlutí příznivci pomyslným sedmým hráčem na ledě. Během extraligové sezony měl klub průměrnou domácí návštěvnost kolem 4500 diváků na zápas, což bylo v přepočtu na počet obyvatel třetí nejlepší číslo z celé extraligy. Při třech domácích zápasech čtvrtfinálové série proti Litoměřicím přišlo do ochozů Horáckého zimního stadionu téměř devět tisíc lidí. „Naší fanoušci roztáhli před úvodním buly prvního stadionu dechberoucí choreografii v podobě klubové šály přes celou podélnou tribunu. I jejich podpora pomohla hráčům k důležité první výhře v sérii,“ chválí fanoušky Bedřich Ščerban.

Další dva domácí zápasy již tak klidné nebyly. O pokutě za druhé čtvrtfinále bylo psáno výše. Nyní Dukla bude platit částku 50.000 Kč za nepřístojnosti diváků při pátém čtvrtfinále, kdy na ledovou plochu a střídačku Litoměřic létaly různé předměty. „Tyto předměty nebyly házeny z našeho hlavního sektoru fanoušků. Jde o selhání několika jednotlivců. Diváci mohou být s některými momenty zápasu sebevíce nespokojeni, ale je neakceptovatelné, aby svojí zlost a emoce vyjadřovali házením věcí na ledovou plochu nebo na střídačku soupeře,“ říká Bedřich Ščerban a podobně se vyjadřuje i pyrotechnice. Dukla nejprve pykala za odpálení pyrotechniky při prvním utkání v Třebíči. Dotyčný fanoušek byl tehdy identifikován, ale řízení proti němu bylo správními orgány zastaveno, přičemž HC Dukla Jihlava zaplatila pokutu, jejíž výše naplnila podstatu trestného činu. Nyní přichází opětovná pokuta za pyrotechniku. „Do následujících zápasů zintenzivníme bezpečností kamerový systém. Věřím, že se návštěvníci zápasu po této vysoké pokutě dalších excesů vyvarují. Pokud nikoliv, budeme spolupracovat s Policií ČR na odhalení těchto viníků a případné škody budeme vymáhat soudní cestou,“ důrazně upozorňuje Bedřich Ščerban. „Zaplacené pokuty za chování návštěvníků mohly být použity třeba na zlepšení komfortu na Horáckém zimním stadionu,“ dodává šéf Dukly.

„Vážíme si všech našich slušných fanoušků a věříme, že nám do rozhodující části sezony vytvoří tu pravou a nefalšovanou domácí atmosféru, která nám pomůže nastartovat zvrat v nepříznivě se vyvíjející semifinálové sérii," uzavírá smutnou skutečnost Bedřich Ščerban.