Jdeme odvracet první mečbol! Bitva mezi Duklou a Kladnem má páté pokračování

21.03.2019 / Tomáš Lysý

Cíl urvat alespoň jeden zápas na kladenském ledě a smazat tak první porážku na domácím stadionu splněn nebyl. Počty jsou nyní jednoduché. Pokud chce Dukla pokračovat v play-off, do kterého šla jako vítěz základní části, musí nyní Kladno třikrát porazit. V opačném případě otevřou Rytíři barážové brány, jelikož vedou v sérii 3:1 na zápasy. Jasněji může být hned v pátém utkání, které začne v pátek 22. března 2019 od tradičních 17:30 hodin na Horáckém zimním stadionu.

Podruhé od roku 2015, odkdy se Dukla s Kladnem střetávají v play-off Chance Ligy již potřetí, stojí jihlavští hokejisté nad propastí předčasného konce sezony. Poprvé se tak stalo před čtyřmi roky. Během čtvrtfinále 2015 vedla Jihlava po dvou domácích utkáních 2:0, Rytíři ale vyhráli také oba dva domácí mače a poté se v pátém utkání na Horáckém zimním stadionu radovali. V domácím prostředí šestého zápasu již vedli 2:0, ale Ondřej Malec, Tomáš Harkabus a Marek Melenovský se zasloužili o obrat. Sedmou rozhodující bitvu pak zvládla Dukla, která opět otočila kladenské vedení z 0:1 na 3:1 a konečných 3:2.

Nyní je situace o poznání složitější, nikoliv však neřešitelná. A platí to, co po prvním vzájemném utkání, které Dukla doma prohrála 1:4 – již doma neprohrát a urvat v Kladně jedno vítězství. První dílčí cíl červenožlutí splnili a druhý zápas doma ovládli 3:1, druhá meta se jim zatím splnit nepodařila. Nyní třeba hledět pouze a jen k opětovnému získání domácího zápasu. Pouze páteční výhra posune Duklu do dalšího zápasu.

Přesně taková slova říkal i Matěj Pekr po čtvrtém utkání, kdy si ho jako respondenta vybrala Česká televize. Jihlavský kanonýr, který v celé sezoně nasázel již 36 branek, se snažil naladit všechny na pozitivní a bojovnou mysl. Prohlásil, že tým se nebude dívat za sebe a za tím, co bylo, ale pouze a jen na další zápas. Nejvhodnější doba na nastartování možného obratu nepříznivě se vyvíjející semifinálové série právě přichází a bylo to znát i na tiskové konferenci po čtvrtém utkání. Trenér Dukly Petr Vlk nejprve reálně zhodnotil nevydařený zápas, poté se zastavil nad chováním některých kladenských „fanoušků,“ kteří jej zlili pivem, a nakonec vyřkl: „Mohu jen pogratulovat soupeři k vítězství a říct Vám, že se tady v neděli uvidíme."

Dukla v domácím prostředí porazila letos Kladno již ve třech případech ze čtyř, což činí matematickým hlediskem přesně 75% úspěšnost. Podaří se nyní procenta opět trošku navýšit a prodloužit semifinálovou sérii? Jasno bude v pátek 22. března 2019 kolem osmé hodiny večerní. Foto: Markéta Křížová

Semifinále play-off 2019: 5. zápasy, pátek 22.3.2019:

HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno (17:30) - vstupenky zde
VHK Robe Vsetín – ČEZ Motor České Budějovice (17:30)




×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava