Dukla sehraje sedm přípravných utkání, dorazí opět tým z Kazachstánu

15.05.2019 / Zdeněk Drla

Hokejisté Dukly Jihlava stále polykají tréninkové dávky v posilovně a v tělocvičně v rámci první fáze letní přípravy. Už nyní ale znají program přípravných zápasů před startem nové sezony Chance Ligy. V předzávodním období sehrají sedm duelů, síly poměří se dvěma extraligovými týmy, dvěma "prvoligisty" a znovu okusí, jak chutná kazašský hokej.

A-tým Dukly Jihlava sehraje před startem nové sezony Chance Ligy, stejně jako loni, sedm přípravných utkání. Svěřenci trenérů Petra Vlka a Františka Zemana sehrají první přátelák v úterý 6. srpna, kdy na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě přivítají tým HK Irtyš Pavlodar, trojnásobného mistra kazašské nejvyšší soutěže (2013, 2014, 2015). Generálku pak obstará přesně za měsíc - ve čtvrtek 5. září - souboj s extraligovými Pardubicemi. Mezitím Dukla ještě poměří síly s extraligovou Olomoucí a soupeři z Chance Ligy - Prostějovem a Horáckou Slavií Třebíč.

"Soupeře jsme vybírali s ohledem na dojezdovou vzdálenost a chtěli jsme i konfrontaci s extraligovými týmy, abychom si vyzkoušeli defenzivní činnosti," prozrazuje Petr Vlk, který coby hlavní kouč na střídačce jihlavského klubu zahájí už desátou sezonu v řadě. Při tvorbě plánu přípravných zápasů šlo i o určitou atraktivitu soupeře. "Třeba Prostějov hraje z našeho pohledu zajímavý hokej," doplňuje Petr Vlk.

Dukla se tak utká "dvoukolově" se dvěma soupeři z Chance Ligy, po jednom zápase odehraje se dvěma účastníky nejvyšší tuzemské soutěže a přivítá i tým z Kazachstánu. Jízdní řád přípravy je tedy dán, v programu ale visí jeden otazník: "S Pardubicemi jsme na zápase domluveni, pouze ještě řešíme, kde se bude hrát, zda tady, nebo pojedeme k nim," uzavírá hlavní lodivod Dukly.

Hracími dny budou v předzávodním období úterky a čtvrtky, domácí zápasy budou na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě začínat s ohledem na letní počasí až v 18 hodin. Při mistrovských zápasech Chance Ligy v sezoně 2019/2020, jejíž základní část by podle plánované termínové listiny měla začít ve středu 11. září, se pak vše vrátí do zajetých kolejí. Domácí zápasy bude Dukla hrát v pondělí, ve středu či v sobotu vždy od tradičních 17:30 hodin.