Junioři zahájí sezonu v Plzni, prvním domácím soupeřem bude Kometa

14.06.2019 / Zdeněk Drla

Nejvyšší juniorská soutěž zná své rozlosování. Základní část DHL Juniorské ligy akademií bude mít 38 kol, hracími dny jsou čtvrtky a soboty a začne ve čtvrtek 5. září 2019. Její poslední kolo je naplánované na sobotu 25. ledna 2020, do play-off postoupí hned 16 týmů. Mistr bude znám nejpozději 2. dubna 2020.

Juniorská liga akademií (JLA), což je nově nejvyšší mládežnická soutěž, hlásí hned několik změn. Nově ji bude hrát 19 týmů, tedy 17 klubů se statutem Akademie Českého hokeje, Olomouc a rakouská akademie ze Salcburku. Oproti minulé sezoně, kdy byla extraliga juniorů rozdělena do čtyř skupin, se bude JLA hrát v jedné skupině. V základní části se všechny týmy utkají dvakrát systémem každý s každým (38 kol). A protože má soutěž lichý počet účastníků, v každém kole bude mít jeden z nich volno.

Další novinkou je, že se už nebude hrát o "bonusový" čtvrtý bod v nadstavbě. Tato inovace vydržela pouhý rok.

V soutěži mohou nastupovat pouze hráči ročníku narození 2000, 2001, 2002 a mladší. Do každého utkání pak smí tým nasadit maximálně jednoho cizince.

Mladíky Dukly Jihlava čeká ostrý start: Hned v prvním kole zajíždějí do Plzně, v kole druhém přivítají doma Kometu Brno. Zajímavostí je, že Dukla bude z osmnácti domácích zápasů hrát hned čtrnáct v sobotu.

Kompletní los zápasů Dukly Jihlava najdete zde.