Program hokejové školy: tréninky, zápasy, virtuální realita i odpočinek

17.07.2019 / Tomáš Lysý

Zaběhnutý program Mezinárodní česko-finské hokejové školy není třeba měnit. Během osmi let se denní náplň kempu natolik osvědčila, že je prakticky stále stejná. Budíček, snídaně, dvoufázové dopolední tréninky, oběd, odpočinek, odpolední zápas, večeře, večerka a spánek. Kemp bude letos dlouhý sedm a půl dní, hráče čeká pět zápasů, jeden hlavní zápas a jedno volné odpoledne. Ceny pro nejlepší hráče zápasu opět budou předávat významné osobnosti a všichni hráči budou testováni na virtuální realitě od Sense Areny.

International Ice Hockey School (IIHS) oficiálně začíná v pondělí 22. července 2019 odpoledne, kdy finská výprava dorazí na pražské letiště. Seveřané ihned naberou směr Jihlava, kde se navečer ubytují. V úterý ráno se k nim připojí čeští hokejisté, bude představen realizační tým a kemp naplno odstartuje. Jaký denní program budou mít třináctiletí hokejisté z České republiky a Finska?

Po brzkém ranním budíčku, před sedmou hodinou, čeká hokejisty snídaně (stravování bude kompletně na Horáckém zimním stadionu). Následují dvoufázové tréninky. Jeden tým bude mít trénink na ledě, druhý na suchu. Poté se oba mančafty vymění. Tréninkové jednotky jsou zakončeny lehkým výklusem a kolem 12:30 bude čas na oběd. Kemp je postupem času fyzicky náročný, proto přijde vhod poobědový klid na ubytovně Karolíny Světlé, dlouhý hodinu a půl. Odpoledne je vyhrazeno zápasům vyjma jednoho dne – přesně v polovině hokejové školy přijde na řadu odpočinkově-zábavní program. Po zápasu bude výklus, večeře a úderem 21 hodiny nastává večerka se spánkem.

Denní program kempu. Foto: HC Dukla Jihlava

Ceny pro nejlepší hráče zápasu opět budou předávat významné osobnosti, spjaté s Duklou a českým hokejem. Některé z nich se zúčastní i dopoledních tréninků. Všichni hráči budou otestováni na Virtuální realitě od Sense Areny, která se loni na IIHS těšila velkému zájmu hokejistů i médií. Sedm dní plných práce, hokeje, utužování česko-finského přátelství, navazování nových kontaktů a zábavy. Nejen tohle znovu nabídne Mezinárodní česko-finská hokejová škola. Těšte se!

Virtuální realita od Sense Areny

Autor: Sense Arena