Dukláci se stavili za dětmi o jejich prázdninách do nemocnice

23.08.2019 / Tomáš Lysý

Prázdniny by přece děti neměly trávit v nemocnici. Přesně tohle si myslí nejen jihlavští hokejisté a klubový maskot. A když tomu tak bohužel je, tak se Dukláci rozhodli, že jim udělají radost a zpříjemní jim jejich nedobrovolný pobyt na lůžku. Kvartet Tomáš Čachotský, Milan Davídek, Jan Holý, Matěj Pekr, Jan Pohl a samozřejmě také JD maskot Dukly přinesli dětem nejen dobrou náladu, ale také spoustu dárků: čepice, náramky, balonky, puky, omalovánky, pexeso, tužky… O zábavu nebyla nouze. Přejeme všem brzké uzdravení!

Při návštěvě malých nebo o trošku větších dětí se hokejisté samozřejmě ptali, s čím v nemocnici jsou a kdy by jí měly opustit. Padaly ale i jiné dotazy se zajímavými odpověďmi. Třeba jaké bylo vysvědčení. „No, měl jsem samé jedničky,“ hlásil jeden z chlapců, na což hokejisté zareagovali: „Tak tam je ještě prostor na zlepšení. Třeba na dvojky. Nebo na trojky.“ Při otázce, jak se děti těší zpátky do školy, přišly i dvě nečekané odpovědi, že se dotyčný zpět do školních lavic těší.

Za to jedna ze sestřiček si prvně myslela, že přišli zástupci jiného kolektivního sportu. „Vy jste tak vysocí, já bych Vás tipovala na basketbal,“ tipnula si trošku jiné sportovní odvětví. Když se dozvěděla, že „Čagy, Majlo, Holas, Peky a Pohlík“ hrají hokej, vykouzlila úsměv na tváři: „Tak to jsem ráda, že alespoň nenosíte čelenky.“ Ovšem bez helem bylo těžké některé hráče poznat, zvlášť pokud personál dětského oddělení na hokej pravidelně nechodí. „Tady Čagy je legenda, ten je tady deset let, ale já jsem tady sotva tři týdny,“ prohodil Milan Davídek k jedné ze sestřiček. Zkrátka šlo o vydařené odpoledne!

Kompletní fotogalerie

Foto: Petr Palovčík