Budeme muset vyhrávat každý zápas, pokud chceme být v osmičce, říká Josef Skořepa

07.11.2019 / Tomáš Lysý, Vladimír Šťastný

Od posledního utkání Chance Ligy v Litoměřicích uplynuly čtyři dny a hokejisté Dukly se v reprezentační pauze sešli k prvnímu tréninku. V kabině je čekaly změny v podobě dvou nových tváří na trenérských postech. Petra Vlka a Františka Zemana nahradil Viktor Ujčík a Karel Nekvasil. „Změnu jsem zaznamenal už den před tréninkem. Trošku jsem tušil, kdo by to mohl být, ale nechal jsem si volno na vyčištění hlavy. Takováto rozhodnutí necháváme na vedení klubu a nijak jsme se o to nestarali,“ sděluje po prvním tréninku kapitán Dukly Josef Skořepa.

Nová krev na trenérských postech mohla přinést i změnu tréninků, stalo se tak? „Byl takový zajímavý s jinými cvičeními, než jsme byli zvyklí, potom jsme trochu hráli, byla i kondička. Dalo nám to trochu zabrat, všichni jsme červení ve tváři, ale to k tomu patří. Ve dnech pauzy se musíme zaměřit na fyzičku, abychom byli připraveni do zbytku sezony,“ doplňuje sedmatřicetiletý kapitán.

Při zmíněné hře se v tréninku hrálo na kompletní čtyři pětky, dvě bílé a dvě červené a kdo byl úspěšnější, prozradil s úsměvem Josef Skořepa: „Myslím, že vyhráli bílí, protože jsme prostě lepší!“ Nutno dodat, že kapitán měl na sobě při tréninku bílý dres.

Ačkoliv se to nezdá, Josef Skořepa a Karel Nekvasil jsou staří dobří známí. Strávili totiž spolu sezonu 2005/06 ve stejném dresu Benátek nad Jizerou. „S Karlem Nekvasilem jsem hrál v Benátkách nad Jizerou v jedné lajně a docela se nám dařilo. Jsou to hezké vzpomínky a jsem rád, že jsme se tady sešli a je mým nadřízeným. I když je o trochu mladší než já. To je legrační,“ oživil si vzpomínky vůdce týmu.

Za několik dní čeká jihlavské hokejisty zápas na jihu Čech proti Motoru České Budějovice. Bude to ten správný soupeř pro tým vedený novými trenéry? „Myslím, že je jedno, s kým budeme hrát a jestli hrajeme venku nebo doma. My teď budeme muset vyhrávat každý zápas, pokud chceme být v první osmičce. Jiné východisko není. Trenéři nás na zápas určitě dobře připraví.“

Trenér Ujčík na tiskové konferenci před nástupem do funkce říkal, že chce, aby měli hráči dobrý pocit z hokeje po zápase i po tréninku. Platilo to hned po prvním tréninku u Pepy Skořepy? „Něco podobného jsem říkal po zápase s Ústím, kdy jsme vyhráli 2:1. Že je třeba, abychom měli z hokeje dobrý pocit jak my, tak i diváci. Zatím je v kabině dobrá nálada a uvidíme, jak to bude dál, ale věřím, že to bude pokračovat v dobré náladě,“ věří v lepší zítřky kapitán Dukly.

Josef Skořepa po prvním tréninku o reprezentační přestávce

Autor videa: Tomáš Lysý