Zranění trápí hokejisty Dukly, klub jedná o posílení kádru

03.12.2019 / Vladimír Šťastný

Stejně jako v předešlých sezonách, tak i v letošní trápí jihlavské trenéry táhnoucí se marodka svých svěřenců. Není snad zápasu, aby do něj mohli trenéři postavit kompletní tým. K aktuální marodce se klub na základě rozhovorů s trenéry vyjadřuje níže. Vedení klubu v předešlých týdnech samozřejmě jednalo o posílení kádru. „Měli jsme vytipované některé hráče. Nicméně nedošlo ke smlouvě buď s jejich mateřským klubem nebo přímo s hráčem samotným. Nic však nevzdáváme a stále se snažíme hledat nové posily. Věřím, že některé z nich budeme moci již brzy představit,“ sděluje jednatel klubu Bedřich Ščerban.

V poslední době vše začalo po reprezentační přestávce, kdy v Českých Budějovicích nastoupil do utkání vyléčený Tomáš Jiránek. Pauzíroval před tím šest utkání. Bohužel po dvou střídáních odjel z ledu s bolestivou grimasou jako následek tvrdého souboje u mantinelu. Následný rentgen v českobudějovické nemocnici odhalil zlomeninu klíční kosti. Jihlavský forvard tak je mimo hru na dobré tři měsíce. Tomáš stačil odehrát v letošní sezoně pouze patnáct zápasů. „Mám v sobě v poslední době snad nějaký magnet, který přitahuje zranění,“ komentoval s nadsázkou svou smůlu z Budějovic urostlý útočník cestou domů.

Stejným smolařem je další útočník David Čermák, který v loňské sezoně stačil kvůli rozličným zdravotním potížím odehrát jen třiadvacet zápasů. Také letos má již osm absencí a nějaký čas na led ještě nevyjede. V zápase v Havířově utrpěl otřes mozku, což si vyžádá svůj čas na zotavenou.

Několik zápasů již laboruje se zraněním další útočník Matěj Pekr, který s blíže nespecifikovaným zraněním dolní části těla jezdí ke specialistovi. Posledním hráčem, který přibyl na marodku, je obránce Lukáš Mareš, který má drobný problém s okem a jeho návrat není specifikován.

Do hry se na druhou stranu již zapojili nově uzdravení hráči nebo hokejisté, kteří předtím nehráli. V Havířově již hrál Adam Zeman a v pondělí v Jihlavě nově nastoupil do hry obránce René Piegl. V pondělí a následné další minimálně tři utkání trenérům chyběl a bude chybět další obránce Jakub Černohorský. Zde se ale naštěstí nejedná o nemoc, neboť mladičký bek odletěl s reprezentací U19 v pondělí 2.12.2019 na turnaj do Kanady.