Trenéři Viktor Ujčík a Karel Nekvasil podepsali smlouvu na další dva roky

28.01.2020 / Tisková zpráva

Kouči Viktor Ujčík a Karel Nekvasil, kteří Duklu převzali zkraje listopadu po dlouholetém tandemu Petr Vlk – František Zeman (resp. Patrik Augusta), budou v Dukle pokračovat nadále. Jednatel klubu Bedřich Ščerban předložil oběma trenérům dvouletou smlouvu, se kterou souhlasili. „Naším nejbližším společným cílem je postoupit z prvního místa dolní nadstavby do předkola play-off. Oba trenéři ode mě mají zároveň zelenou ke stavbě kádru na další sezonu. Je i na hráčích samotných, zda si svými výkony řeknou o další angažmá v Dukle,“ říká Bedřich Ščerban.
Setkání s novináři k podpisu smlouvy proběhne v průběhu reprezentační přestávky.

Sedmačtyřicetiletý Viktor Ujčík a o jedenáct let mladší Karel Nekvasil převzali A-tým Dukly Jihlava 5. listopadu 2019 po Petru Vlkovi a Františku Zemanovi. K prvnímu zápasu vedli Duklu 13. listopadu 2019 na ledě nejtěžšího soupeře Chance Ligy, Motoru České Budějovice, kde Jihlava padla brankou v závěru 2:3. Doposud odkoučovalo duo Ujčík – Nekvasil 24 zápasů s bilancí 13 výher v základní hrací době, pěti porážek za bod (dvakrát v prodloužení, třikrát na nájezdy) a šesti proher za nula bodů při skóre 76:57.

K postupu do horní nadstavbové části chyběly Dukle nakonec jen tři body, proto musí červenožlutí hrát B-nadstavbu, ve které první dva celky postoupí do předkola play-off. Sedmý tým vrchní nadstavby vyzve desátý tým (resp. druhý tým dolní nadstavby) a osmý se postaví proti devátému (respektive vítězi B-nadstavby). Předkolo se hraje na tři vítězné zápasy, přičemž v prvním, druhém a případném pátém má výhodu domácího prostředí lépe postavený tým tabulky.

Foto: Tomáš Lysý