Daniel Bukač: Na domácím ledě před domácími fanoušky jsem ještě nehrál, tak se těším

25.02.2020 / Tomáš Lysý

Premiéra v jihlavském dresu vyšla Danielu Bukačovi na jedničku, když na ledě Prostějova vyhráli červenožlutí 5:2. Druhý zápas už tak slavný nebyl, proti Benátkám utrpěla Dukla porážku 0:3. „Občas se to prostě děje, že nedáme gól. To je hokej. Doufám, že další zápas už to tam zase začne padat,“ hlásí vysoký obránce, který na konci přestupního období přišel na Vysočinu právě z Benátek nad Jizerou, resp. z partnerského Liberce.

Svůj druhý start za Duklu si tak určitě Daniel Bukač vysnil jinak, než že po výhře o tři branky v Prostějově přijde nyní tříbranková porážka v Benátkách. „Určitě jsem si to takhle nepředstavoval. Chtěl jsem s týmem moc vyhrát. Jenže to je hokej. Nedařilo se nám střelecky a kvůli tomu jsme prohráli. Padli jsme bohužel i přes naší převahu,“ říká Daniel Bukač k zápasu, ve kterém sice Jihlava vyslala na branku soupeře 27 střel, ale bez kýžené gólové efektivity.

Jihlavští hokejisté tak zakončili šňůru sedmi zápasů, během kterých hned šestkrát jeli na kluziště soupeřů. Uspěli ve čtyřech případech (Benátky, Sokolov, Kadaň, Prostějov) + domácí zápas proti Ústí, naopak ve dvou dohrávaných utkáních, která se původně měla hrát v prosinci, padli (ve Frýdku-Místku a v Benátkách). Nyní poprvé od konce ledna vyšli i gólově naprázdno. „Občas se tohle prostě děje. Doufám, že další zápas už to tam zase bude padat,“ přeje si před středečním utkáním doma s Frýdkem-Místkem, které může být pro Duklu poměrně důležité. V případě tříbodové výhry budou mít červenožlutí jisté předkolo play-off.

Přestup Daniela Bukače se sice „upekl“ na konci ledna, ale start vysokého zadáka s držením hole v pravé ruce opozdily zdravotní komplikace. „Byl jsem nemocný a chvilku jsem se do toho dostával. Měl jsem pár tréninků a pak dva zápasy po sobě, takže je to každým dnem lepší,“ říká ke své aktuální fyzické pohodě a zdravotnímu stavu. A určitě ho těší, jak ho přijala kabina a vůbec celá organizace Dukly. „Skvěle. Moc se mi tu líbí a parta je úplně výborná. Nemůžu si na nic stěžovat. Skvělí trenéři, spoluhráči mě snad přijali dobře. Jsem tady fakt spokojený,“ hlásí na závěr a nezbývá než věřit, že spokojenost bude pokračovat i nadále a vygraduje v play-off.

Daniel Bukač po porážce v Benátkách

Autor videa: Tomáš Lysý