Dukla pomáhá! První várka roušek, rukavic a dezinfekce byla předána potřebným lidem

08.04.2020 / KLUB

Dobrých skutků není nikdy dost, to je motto projektu Dukla pomáhá. Hokejový klub na Vysočině je v současné době aktivní hned v několika dobročinných věcech. Největší akcí je projekt Vyprodejme virtuálně zimák, kdy výtěžek z prodeje vstupenek na „virtuální“ zápas proti koronaviru již částečně posloužil na nákup rukavic a dezinfekcí pro seniory na Vysočině. Ve středu 8.4.2020 jednatel klubu Bedřich Ščerban předal celkem 150 ks roušek v klubových barvách do Domova důchodců Jihlava – Lesnov a Centrum pro zdravotně postižené kraje Vysočina.

Darování roušek

Předání proběhlo ve středu krátce po poledni, kdy roušky v klubových barvách červené a žluté dostaly obě organizace z rukou jednatele klubu Bedřicha Ščerbana. „Sbírkou mezi hráči A-týmu, trenéry, realizačním týmem a vedením klubu jsme vybrali peníze na nákup roušek, které jsme věnovali do Domova důchodců Jihlava – Lesnov a do Integračního centra,“ sděluje šéf Dukly. Obě instituce dostaly dohromady 150 kusů. Zatímco pro Centrum je zhruba polovina z tohoto počtu dostačujícím číslem, Lesnov by uvítal další „rouškovou“ pomoc. „Na místě jsme se domluvili, že pro Domov důchodců v Jihlavě – Lesnově dodáme další roušky a necháme zhotovit dalších 100 kusů. Samozřejmě v červených a žlutých barvách,“ upřesňuje Tomáš Lysý z marketingu Dukly s tím, že klub děkuje společnosti BS Textil Jihlava za rychlé dodání požadované žluté a bordó látky na ušití roušek.

Ředitelka Domova pro seniory Lesnov Ing. Mgr. Alena Řehořová přebírá roušky od jednatele Dukly Jihlava Bedřicha Ščerbana.

Z předání dělal reportáž i Jan Kodet z Českého rozhlasu Vysočina. Poslechnout si jí můžete ve čtvrtek 9. dubna 2020 dopoledne.

Druhá várka roušek mířila do Centra pro zdravotně postižené kraje Vysočina, za které je převzal Mgr. Miroslav Němec. Ředitel Centra si ihned prohlédl, zda jsou roušky skutečně v barvách Dukly. Foto: Tomáš Lysý

Dukla pomáhá – vyprodejme virtuálně zimák

V minulém týdnu Dukla spustila projekt, ve kterém pobízí své fanoušky i další, aby vyprodali virtuálně CZ LOKO Arénu. Výtěžek z prodeje vstupenek půjde ve prospěch Seniorů ČR, konkrétně pro Krajskou organizaci Vysočina – blíže jsme psali zde. Akce sice pokračuje až do pátku 10.4.2020 do 17:30, ale již nyní se k seniorům dostala potřebná pomoc. „Je to největší akce, kterou děláme, pod názvem Dukla pomáhá. Virtuálně prodáváme vstupenky do CZ LOKO Arény a z výtěžku budeme pomáhat seniorům v Jihlavě přes jejich spolek Senioři Kraje Vysočina,“ připomíná Bedřich Ščerban a zároveň prozrazuje aktuální info: „Jak se říká – kdo rychle dává, tak dvakrát dává. Nečekáme na konec akce a jak v postupem času vidíme prodané vstupenky, tak z jejich prodeje nakupujeme věci, aby je měli senioři zavčasu k dispozici. V současné době jsme odevzdali 2000 ks rukavic a 20 litrů dezinfekčních prostředků na ruce.“

Jednatel Dukly zároveň apeluje na fanoušky, aby se do akce zapojili. Vždyť může pomoct částka i z jedné zakoupené vstupenky. „Chtěl bych vyzvat všechny fanoušky, kteří chtějí pomoct, aby kupovali lístky, protože peníze budou sloužit k dobré věci. Jsem v úzkém kontaktu s předsedkyní svazu seniorů v Jihlavě a komunikuji s ní, co potřebují. Naše první myšlenka byla nechat zhotovit roušky, ale bylo mi sděleno, že ty mají v této chvíli zajištěné a že by stáli o rukavice na jednorázové použití a dezinfekční prostředky na ruce. Na tomto základě nakupujeme tyto potřebné věci a budeme pokračovat tak, aby je měli co nejdříve k dispozici a okamžitě,“ sděluje Bedřich Ščerban.

Vstupenky můžete kupovat zde

Pomoc olympionikům, podpora stavby stadionu

K dalším dvěma darům prozrazuje Bedřich Ščerban následující: „Dukla je aktivní na několika frontách, kdy jedeme několik systémů pomoci. Darovali jsme finanční obnos do Nadačního fondu Klubu olympioniků kraje Vysočina, ze kterého se pomáhá olympionikům v důchodovém věku. Společně se všemi účastníky Exhibice Olda 60 – Šedesátiny Oldy Válka jsme darovali finanční obnos na stavbu nové arény. Všichni ti, co se na akci sešli – a že to byla zvučná jména – se shodli na tom, že aréna by tady byla krásná a vyjádřili jsme darem podporu k její stavbě,“ sděluje Bedřich Ščerban s tím, že bližší informace vydá klub v tiskové zprávě.

Bedřich Ščerban o projektech Dukla pomáhá

Autor videa: Tomáš Lysý