Tomáš Vrábel opouští Duklu. Vyslyšel nabídku z extraligového klubu

29.04.2020 / Tomáš Lysý

Po pozitivních zprávách ohledně budování kádru pro novou sezonu a hráčích, kteří budou v Dukle pokračovat, přichází i zpráva nepříliš radostná. Tomáš Vrábel, který v klubu zastával post videokouče, analytika a skauta pro A-tým i mládež, nebude ve své dobře nastartované práci pokračovat. „Ve sportu je zájem nejen o dobré hráče, ale samozřejmě i o dobré členy realizačních týmů. Tomáš byl v Dukle sice krátce, ale odvedl zde výbornou práci. Komunikace s ním byla na skvělé úrovni nejen v rámci klubu, ale i mezi rodiči a mezi kluby v kraji Vysočina vůbec. Nebylo proto překvapením, že se ho budou snažit angažovat extraligové kluby. Dostal nabídku z extraligy, která se neodmítá. S Tomášem se rozcházíme jen v dobrém a do Dukly má kdykoliv dveře otevřené,“ říká jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Tomáš Vrábel přišel do Jihlavy na začátku listopadu bezprostředně po výměně trenérů, kdy Viktor Ujčík a Karel Nekvasil u A-týmu nahradili dlouholeté kouče Petra Vlka a Františka Zemana. Zpočátku zastával roli videotrenéra a analytika, ale výbornou prací se jeho role v Dukle rozrostla na pozici videotrenéra, analytika a skauta pro A-tým i pro mládež. Svojí pracovitostí byl chválen nejen trenéry, ale i samotnými hráči Áčka, kteří se ho často ptali na videorozbor jednotlivých situací.

Spolu s trenéry A-týmu a juniorky nastartoval Tomáš Vrábel projekt Junior měsíce, kdy nejlepší junior – dle výkonnosti, přístupu k hokeji a tréninkům a na základě prospěchu ve škole – dostal následující měsíc šanci ukázat se v A-týmu, v zápasech a na trénincích. Tři vítězové: Vítězslav Brož, Daniel Piskač a Adam Dvořák odehráli za seniorskou Duklu dohromady 12 zápasů s bilancí gólu a tří asistencí.

Mimo seniorský hokej si třicetiletý analytik se zkušenostmi s hokejové Sparty a mládežnických národních týmů vedl dobře i u mládeže. Jeho komunikace nejen napříč mládežnickými týmy, ale také s rodiči nebo dalšími kluby v kraji Vysočina byla příkladná. Nebylo se čemu divit, že Tomáše Vrábela chtěly zlanařit extraligové kluby. Jeden takový přišel s nabídkou, která se nedala odmítnout. „Odchází se mi hrozně těžko. Angažmá v Jihlavě mě maximálně naplňovalo a ani bych ho nenazýval prací, ale spíš součástí života. Mé rodině se tu moc líbilo. V žádném případě jsem neměl zaječí úmysly, vážil jsem si přístupu lidí v klubu i hráčů ke mně. Přišla však jedinečná nabídka z extraligy myšleno náplní práce, zodpovědností i nově vznikajícím štábem lidí,“ vysvětluje Tomáš Vrábel. „Jsem přesvědčený, že Dukla je pod vedením Bedřicha Ščerbana, Viktora Ujčíka a vedení mládeže na dobré cestě. V mnoha ohledech se posouvá. Všem bych chtěl poděkovat. A zároveň přiznávám, že už teď mám myšlenky, že bych se jednou moc rád vrátil,“ doplňuje závěrem.

Tome, děkujeme za odvedenou práci a přejeme hodně štěstí v další kariéře i v osobním životě.