Další změna v přípravě, Dukla hraje ve čtvrtek v Litvínově

01.09.2020 / Vladimír Šťastný

Poté, co Rytíři Kladno oznámili, že ve čtvrtek nepřijedou do Jihlavy k přípravnému zápasu, vedení klubu z Vysočiny nelenilo a sehnalo náhradní program. Ve čtvrtek 3. září si tak od 17.30 hodin zahrají proti extraligovému soupeři z Litvínova na jeho ledě.

S týmem HC Verva Litvínov se jihlavští hokejisté střetli naposledy 17. dubna 2018 v rámci baráže o udržení se v Extralize. Na litvínovském ledě prohráli 3:2, čímž si zpečetili sestup do Chance ligy. Tato prohra nemusela být rozhodující, protože Dukla následující dva poslední mače baráže vyhrála, nicméně o jejím osudu rozhodl duel Karlovy Vary – Litvínov v předposledním kole baráže. Litvínov potřeboval tehdy získat k záchraně dva body a to se jim také podařilo, když zvítězil 1:0 po prodloužení.

To už je ale historie a před Duklou je tak nynější poměření sil s kvalitním soupeřem. „Jsme nakonec rádi, že si můžeme zahrát v Litvínově, protože zápasů už v přípravě nebude moc a navíc s tak kvalitním soupeřem,“ kvituje možnost trenér týmu Viktor Ujčík.