Tomáš Havránek zůstává v Dukle, Tomáš Chlubna naopak odchází do Motoru

01.05.2021 / Tomáš Lysý

Dukla pokračuje v oznamování dalších změn v kádru. Výbornou zprávou je, že v klubu pokračuje útočník Tomáš Havránek. Technicky skvěle vybavený hokejista chytil v play-off parádní formu a jako paklíč otevíral zámky od jedné překážky za druhou. Naopak po letech se s Duklou loučí klubový odchovanec Tomáš Chlubna, jenž míří do českobudějovického Motoru.

Tomáš Havránek

Již úderem půlnoci ze čtvrtka na pátek oznámila Dukla prodloužení smlouvy s Josefem Skořepou a také první odchody. Nyní je jasné, že zůstává další důležitý hráč. Tomáš Havránek má totiž nemalou zásluhu tom, že Dukla hrála až do posledního možného zápasu sezony o postup. „Havran“ střílel důležité góly a s ledovým klidem proměňoval samostatné nájezdy. V play-off zaznamenal 10 bodů (5+5) v osmnácti utkáních a dvakrát rozhodl semifinálovou loterii proti Vsetínu (rozhodující góly ze samostatných nájezdů se letos již do statistik nepočítají). Celkem v Dukle má bilanci 82 utkání a 39 bodů (12+27), z toho letos 51 utkání a 22 bodů (8+14).

Tomáš Chlubna

V Dukle naopak nebude pokračovat talentovaný hokejista Tomáš Chlubna. Stále teprve osmnáctiletý hráč oblékl červenožlutý dres poprvé v sezoně 2018/2019. Důležitý člen všech mládežnických reprezentačních kádrů nastoupil letos za Duklu k 25 zápasům, ve kterých zapsal 12 bodů (5+7) a dalších šest utkání přidal ve finále play-off proti Kladnu. Během svého působení nastoupil za Duklu do 79 utkání, ve kterých nasbíral 29 bodů (11+18). Jeho další hokejové kroky budou pokračovat v českobudějovickém Motoru. Tome, děkujeme!

Aktuální soupiska HC Dukla Jihlava:

Brankáři: Filip Maláč
Obránci: Filip Dundáček, Adam Dvořák, Lukáš Mareš, Martin Matějíček (z juniorky)
Útočníci: Vítězslav Brož, Richard Cachnín, Kevin Coufal (z juniorky), Tomáš Čachotský, Patrik Čermák, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Miroslav Juda, Jan Nevšímal (z juniorky), Josef Skořepa, Matěj Zadražil

Jména dalších podepsaných hráčů budeme zveřejňovat v následujících dnech, stejně jako další odchody z kádru.