Další dobré zprávy. Dukla uplatnila opci na útočníky Jiřího Fronka a Petera Lichance

05.05.2021 / Tomáš Lysý

Jak bylo na tiskové konferenci uvedeno, Dukla pravidelně informuje o změnách v kádru na svém webu a sociálních sítích. Po pondělním oznámení, že v Dukle budou pokračovat hned tři hráči z úspěšného kádru a úterním infu o odchodu Matěje Pekra do Německa, přichází další aktuality z A-týmu. Klub totiž uplatnil opci na útočníky a kamarády ze společných pokojů při venkovních dvojzápasech play-off Jiřího Fronka a Petera Lichance. Již ve čtvrtek se můžete těšit i na oznámení nové posily do obrany.

Jiří Fronk

Sedmadvacetiletý útočník přišel do Dukly před sezonou 2019/2020. Původně jen na zkoušku v letním přípravném období, ovšem nakonec v Jihlavě zůstal a rozhodně nemohl litovat. Ačkoliv se Jihlavě daná sezona úplně nevydařila, byl Jiří Fronk jedním z vůdců tehdejšího kádru. S bilancí 21 gólů a 21 asistencí byl spolu s Matějem Pekrem druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. Letos na vydařený ročník navázal, navíc se sezona povedla i celému A-týmu. „Fronky“ přispěl 41 body (23+28) v 50 utkáních k tomu, že se Dukla dostala až do finále a hrála v něm vyrovnanou sedmizápasovou sérii proti favorizovanému Kladnu. Rodák z Loun navíc zapsal i osm startů za extraligový Litvínov, přičemž vstřelil tři branky! Technický hokejista za Duklu doposud získal 83 bodů (44+39) ve 108 utkáních.

Peter Lichanec

Také Peter Lichanec přišel do Dukly před sezonou 2019/2020, spolu s Jiřím Fronkem. Hokejista, který oblékl i slovenský reprezentační dres nebo si vyzkoušel MOL ligu či hrál Vyšší hokejovou ligu, farmu Kontinentální hokejové ligy, nasbíral při první „červenožluté“ sezoně 20 bodů (7+13) v 58 utkáních a zejména ve dvou zápasech na ledě Poruby v předkole play-off ukázal, jak je platným hráčem. Na konci letošní sezony se nechal slyšet, že ho baví, když se v play-off hraje na ostří nože a zápasy jsou vyhrocené. Ve 30 utkáních základní části získal 9 bodů (4+5), během 18 ostrých mačů v play-off nasbíral hned osm bodů (4+4). Jeho celková bilance za dvě sezony v Dukle je 106 utkání a 37 bodů (15+22).

Aktuální soupiska HC Dukla Jihlava:

Brankáři: Filip Maláč
Obránci: Vlastimil Bilčík, Filip Dundáček, Adam Dvořák, Filip Eliáš, Lukáš Mareš, Martin Matějíček (z juniorky)
Útočníci: Vítězslav Brož, Richard Cachnín, Kevin Coufal (z juniorky), Tomáš Čachotský, Patrik Čermák, Jiří Fronk, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Jakub Illéš, Miroslav Juda, Peter Lichanec, Jan Nevšímal (z juniorky), Filip Seman, Josef Skořepa, Matěj Zadražil