První červnový den se hráči Dukly zapotili v letním kině

01.06.2021 / Tomáš Lysý

Letní kino Jihlava s lesoparkem Heulos je známé a oblíbené místo k odpočinku a k pořádání různých kulturních akcí. Hokejisté Dukly Jihlava by ale první červnový den roku 2021 tak úplně nesouhlasili. Za krásného slunečného počasí totiž několikrát zdolávali kamenité schody místního letního amfiteátru. „První schody byly docela v pohodě. Trénovali jsme tady poprvé, abychom se s tím seznámili. Ale nohy lehce cítit jsou,“ směje se obránce Lukáš Mareš, který podobných tréninků absolvoval během letní přípravy s A-týmem i s mládeží již nespočet.

Kompletní fotogalerie z tréninku v Letním kině

Páteční tréninky na morál, úterní lahůdky v podobě Heulosu k tomu, navíc v úterý a ve čtvrtek odpolední příprava na ledě. Hráči Dukly dostávají před sezonou pořádně zabrat. A zatímco si první červnový den užívaly děti z procházejících školek slunečné počasí, které snad konečně zavítalo i na Vysočinu, jihlavští hokejisté cedili pot na schodech v letním kině. Několik výskoků snožmo, po jedné noze, bokem. Poté krátký běh kolem amfiteátru a další série výskoků. Vše následně zakončené dalším malým běžeckým kolečkem. „Věděl jsem, do čeho jdu. Když jsem viděl kluky, kteří sem šli poprvé, tak z toho nebyli asi moc nadšení,“ usmívá se Lukáš Mareš, který tak využil jisté zkušenosti z předešlých příprav na Heulose. „Pořád je to lepší než tréninky, které jsme tady běhali v mládeži. To jsme museli makat až úplně nahoru, naopak tentokrát jsme skákali jen do první části. Ale to v dalších týdnech určitě ještě začne,“ usmívá se dvaadvacetiletý odchovanec jihlavského hokeje.

Patrik Čermák

Vladislav Houška

Létající Richard Cachnín

Lukáš Mareš

Po absolvování několika „vyskákání“ schodů na letním kině následoval ještě krátký běh kolem amfiteátru

Usměvavý Adam Dvořák

Útočník Filip Seman

Tomáš Harkabus

Zvládnout skok na poslední a nejvyšší schod bylo někdy hodně obtížné. Obránce Vlastimil Bilčík to nyní zvládl

Jiří Fronk během tréninku za slunečného počasí svlékl tričko

Také pohled na Jakuba Illéše se fanynkám Dukly zcela jistě líbí

Legrace během tréninku. Slovenský forvard Peter Lichanec dostal před jedním z výběhu dres českého hokejové reprezentace. První červnové odpoledne se totiž oba státy bývalé federace utkaly proti sobě na hokejovém mistrovství světa. Foto: Tomáš Lysý