Fanoušek Dukly vydražil jubilejní dres Čagyho. Výtěžek šel ve prospěch Nemocnice Jihlava

02.07.2021 / TISKOVÁ ZPRÁVA

Dukla pomáhá, fanoušci pomáhají! V polovině března 2021 proběhla aukce speciálního dresu Tomáše Čachotského k jeho 900. zápasu za Duklu Jihlava. Jihlavský útočník si ale tento dres nenechal a po domluvě s kabinou a marketingovým oddělením jej věnoval do charitativní aukce. Dres si následně za parádní částku 15950 Kč vydražil dlouholetý fanoušek Dukly pan Tomáš ze Švábova, přičemž částka za dres šla ve prospěch Dětského oddělení Nemocnice Jihlava, které i díky Tomášovi vylepší prostory pro personál oddělení. Děkujeme!

Trikot s číslem 900 byl původně věnován Tomáši Čachotskému, ovšem lídr Dukly se rozhodl dres věnovat do charitativní aukce, přičemž nechtěl přidělat nový. Byly tak hned dva důvody k tomu, proč se pan Tomáš rozhodl vyhrát cenný sběratelský artikl. „Dres je unikátní. 900 odehraných zápasů za Duklu pro Tomáše Čachotského určitě něco znamená, ale tím spíše je dres významný pro fanouška. A také jsem chtěl dres získat kvůli charitativním důvodům. Peníze za dres budou určeny na zkulturnění prostředí pro personál Dětského oddělení nemocnice Jihlava a pomohou tak dobré věci. Snad se dětem zpříjemní pobyt v nemocnici,“ říká Tomáš, který se pravidelně zapojuje do aukcí jihlavských dresů či dalších charitativních akcí. Loni třeba dražil hokejku bývalého jihlavského útočníka Michala Poletína ve prospěch rakovinou srdce sužovaného hokejisty Ondřeje Buchtely, jenž bohužel svůj statečný boj nakonec prohrál.

Tomášovi velmi děkujeme a věříme, že snad doma nebude mít velké vysvětlování. Jeho partnerka totiž o dražbě neměla informace. „Partnerka o tom ještě neví. Dozví se o tom, až bude článek zveřejněn na stránkách,“ směje se dlouholetý sympatický fanoušek Dukly. „Každopádně mi do tohoto mého koníčka nemluví,“ dodává s úsměvem.

Dres Tomáše Čachotského (uprostřed) k jeho 900. zápasu za Duklu vydražil fanoušek Dukly pan Tomáš (vlevo) za 15950 Kč. I díky němu se zlepší zázemí pro personál Dětského oddělení Nemocnice Jihlava, jehož je primářem MUDr. Martin Zimen (vpravo).

Obdivuhodné je i to, že významný dres možná zůstane u Tomáše jen chvíli. Plánem velkého jihlavského fanouška totiž není vystavit si dres někam do vitríny nebo zarámovat a pověsit na zeď, ale věnovat ho do Síně slávy a do prostor nové jihlavské multifunkční arény, která snad bude po několika letech konečně postavená.

„Výtěžek z aukce od pana Tomáše půjde na opravu zázemí personálu – sestřiček na oddělení „šestinedělí“. Tedy pro sestřičky, jenž se věnují nejmenším dětem. Sejde se vícero částek, protože když se v nemocnici něco opravuje, vždy to vyjde na vyšší částku a dáváme tak peníze dohromady. Každá částka pomůže a počin pana Tomáše je super. 16 tisíc je opravdu hodně,“ říká a děkuje tisková mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová.

Fanoušek Dukly pan Tomáš(vlevo) dostává od Tomáše Čachotského dres, který si vydražil v charitativní aukci

A kdo ví, třeba zanedlouho nastane další podobná aukce. Tomáš Čachotský se totiž velmi rychlými kroky blíží magické tisícovce, aktuálně má za Duklu odehráno 934 zápasů.

Na charitativní projekty Dukly pod hlavičkou DUKLA POMÁHÁ se můžete podívat zde.

Tomáš Štancl (vlevo) a Tomáš Čachotský

Fanoušek Dukly pan Tomáš ze Švábova (vpravo) dostává z rukou tiskové mluvčí Nemocnice Jihlava Moniky Zachrlové darovací smlouvu.