Dukla Jihlava opět podpoří charitativní projekt Běh pro Světlušku

13.10.2021 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté opět pokračují v podpoře Nočního běhu pro Světlušku. Prvně se tak stalo v roce 2018, poté o rok později a nyní – po roční odmlce Běhu způsobené koronavirem – se akce vrací znovu a znovu se zástupci Dukly. Jde o jedinečnou běžeckou událost, při které nejde o čas, ale o zážitek a také chuť pomáhat. Běh v úplné tmě s čelovkami na hlavě je totiž charitativní a výtěžek jde na podporu lidí s těžkým zrakovým handicapem. Běh pro Světlušku poprvé odstartoval v roce 2012 a díky každoroční účasti tisíců lidí se vybralo na pomoc nevidomým již 18,5 milionů korun. Více informací o jubilejním 10. ročníku Běhu pro Světlušku najdete zde.

Posledního běhu pro světlušku se zúčastnilo několik zástupců Dukly Jihlava. Jmenovitě jednatel Bedřich Ščerban, hráči Tomáš Harkabus s Tomášem Jiránkem, maskot Dukly ježek JD, krasobruslařky Dukly, dále Iva Marešová, Petra Kapounová, Petr Palovčík, Tomáš Lysý a Daniel Štastný. I oni pomohli rozsvítit v noci jihlavský park Heulos a okolí ZOO stovkami čelovek.

Letos vyšel Běh pro Světlušku na středeční večerní termín, kdy hráči Dukly Jihlava nastupují k dalšímu zápasu na ledě Ústí nad Labem, proto se hokejisté A-týmu nezúčastní. Nicméně na start se znovu postaví Bedřich Ščerban, tradičními účastnicemi jsou Iva Marešová s Petrou Kaponovou, tentokrát se na start vydá i výkonný ředitel Emil Kristek se ženou a početné zastoupení budou mít krasobruslařky oddílu Dukla Jihlava – mládež v čele s trenérkou Lindou Haferníkovou. „Dukla akci podporuje a já jsem se vždy zúčastnil. Takže budu běžet znovu. Moje kolegyně se účastní Světlušky také pravidelně, takže doufám, že mi v závodě neutečou,“ směje se jednatel Dukly. Jihlavské krasobruslařky navíc s hlavním partnerem akce, firmou Hannah, povedou rozcvičku před během.

Informace k běhu

Místo: Amfiteátr letního kina, Heulos, Jihlava
Start: 20:00 (před startem rozcvička na podiu)
Doprovodný program: 18:30 – 20:00
Registrace: 18:00 – 19:45
Startovné: 300 Kč (balíček s čelovkou a vakem) nebo 500 Kč (balíček se sportovní čelenkou a vakem)
Trať: malý okruh 3 km, velký okruh 4,8 km
Veškeré informace o jihlavském Běhu pro Světlušku

Na posledním Běhu pro Světlušku měli Bedřich Ščerban, Tomáš Harkabus a Tomáš Jiránek na starost rozcvičku, nyní tato role padne na krasobruslařky Dukly. Foto: Tomáš Lysý