Pocvičili jsme nohy, vše proběhlo v pořádku, říká po začátku přípravy Tomáš Harkabus

24.05.2022 / Daniel Lhotský

Dukla v pondělí 23. května zahájila první fázi přípravy na nadcházející sezonu Chance ligy 2022/23. Do té se zapojil i útočník A-týmu Jihlavy Tomáš Harkabus. V první fázi letní přípravy jsou zařazena především cvičení na sílu i vytrvalost. Hned na úvod čekal hráče trénink nohou. „V pondělí vždycky jsou nohy, takže Míra (Miroslav Skála – kondiční trenér) nám dal trochu čuchnout, jak to bude asi vypadat. Během hodiny jsme pocvičili nohy a vše bylo v pořádku,“ popsal úvodní den přípravy.

Přestože letní příprava byla oficiálně zahájena až v pondělí, hráči začali individuálně s tréninkem už o týden dříve, kdy dostali od trenérů první pokyny, jak začít s přípravou. Tomáš Harkabus poctivě plnil i tyto pokyny. „Míra nám poslal už na minulý týden nějaké zapracování, abychom byli už trochu zapracovaní na dnešek, až to začne. Chodil jsem tady k Mírovi, s Dundym (Filipem Dundáček) jsme si dělali ty tréninky, co nám poslal, takže jsem to vzal poctivě,“ říkal po úvodním tréninku Tomáš Harkabus.

V průběhu několika následujících týdnů budou hráči trénovat podle daného harmonogramu. „Mělo by to být v pondělí nohy, v úterý ruce plus nějaký běh, středa core trénink, čtvrtek znovu nohy plus nějaký běhy, v pátek ruce a pak naše oblíbená sjezdovka,“ popisoval Tomáš Harkabus průběh první fáze přípravy. Právě výběh na sjezdovku Šacberk je pro všechny hráče tradiční náročnou zkouškou jejich vytrvalosti. Tomáš Harkabus tak po této náročné zkušenosti v zimě ani nejezdí lyžovat na tuto sjezdovku. „Nevím, jestli se na to dá úplně těšit. Pro mě to v létě skončí a pak ji zas rok nechci vidět, tu sjezdovku. Takže v zimě tam nechodím.“ A dokdy potrvá první část letní přípravy? „Měli bychom končit v pátek prvního července,“ dodal Harkabus na závěr.

Tomáš Harkabus o zahájení první části letní přípravy

Autor videa: Tomáš Lysý