Tomáš Čachotský se stal nejlepším hráčem play-off, Maksim Zhukov skončil druhý

07.06.2022 / Tomáš Lysý

Další velké ocenění pro Duklu Jihlava za skvělou loňskou sezonu přišlo v kategorii nejlepší hráč play off. Na prvním místě se totiž umístila hrající legenda Dukly Tomáš Čachotský, který výraznou měrou přispěl k mistrovskému titulu v Chance lize. Na druhém místě se navíc umístil jeho, nyní již bývalý, spoluhráč Maksim Zhukov. Třetí skončil nový Zhukovův spoluhráč ze Vsetína Ondřej Smetana. „Řeknu to podobně jako Viktor Ujčík. Moje ocenění jde za celým týmem. Bez spoluhráčů bych tuhle anketu nikdy nevyhrál. Těší mne, že mezi tolika výbornými hráči hlasovali sportovní manažeři právě pro mne,“ povídá nejužitečnější hráč vyřazovacích bojů.

Platí, že Tomáš Čachotský na individuální trofeje příliš nehledí. Vše podřizuje úspěchu týmu. Ovšem to, co ve svých čtyřiceti letech dokázal, jasně podtrhuje, že je legendou nejen Dukly, ale celé první ligy vůbec. Během základní části posbíral 35 bodů ve 31 utkáních (9 + 26). V play off měl také skvělou bilanci bodu na zápas (6 + 9) v patnácti utkáních. Během baráže o extraligu přidal v dalších pěti zápasech dvě branky. O jeh přínosu na ledě vypovídají i další čísla. Za celé play off odehrál v průměru přes 21 minut na zápas, byl u patnácti vstřelených branek a pouze u pěti inkasovaných. Navíc je s Josefem Skořepou i hlavním lídrem celé kabiny.

Tomáš Čachotský navíc překonává i historické milníky. V Dukle zapsal během uplynulé sezony 500. asistenci a 800. bod. Aktuálně má na svém kontě 268 gólů, 533 asistencí a 801 bodů. A další výrazná meta přibude v ročníku nadcházejícím, jelikož má odehráno 985 zápasů a pouze patnáct utkání mu tak chybí k historické tisícovce.

Jihlava tak získala druhé vítězství v oceněních za uplynulý ročník. Viktor Ujčík totiž obhájil loňské vítězství a získal Cenu Karla Metelky pro nejlepšího trenéra sezony.

Tomáš Čachotský s trofejí pro vítěze Chance ligy. Foto: Karel Švec / ČSLH