Tomáš Chlubna si znovu zahraje za svůj mateřský klub, Čachotský zůstává v Extralize

25.11.2022 / Daniel Lhotský

Dukla Jihlava a Motor České Budějovice se dohodly na prodloužení hostování Tomáše Čachotského až do následující reprezentační přestávky, tedy do 11.12. Na oplátku z Českých Budějovic pomůže Dukle její odchovanec Tomáš Chlubna, který z Jihlavy odešel na jih Čech po sezoně 2020/21. Chlubna by měl za Duklu nastoupit už v sobotním zápase proti Přerovu.

Tomáš Chlubna až do sezony 2020/21 hrál v dresu Dukly za mládežnické výběry, šanci dostal také v A-týmu. Před svým odchodem do Českých Budějovic odehrál v základní části 25 zápasů, během kterých nasbíral 5 gólů a 7 asistencí. V extraligovém kádru Motoru se zatím Chlubnovi nepodařilo vybojovat pevnou pozici, a tak pravidelně nastupuje i v Chance lize v Litoměřicích. Tomáš Chlubna už si vyzkoušel i podmínky na zimním stadionu v Pelhřimově, v dresu Litoměřic se podílel jedním gólem na porážce Dukly 2:5 během Army game.

V Českých Budějovicích bude i nadále pokračovat Tomáš Čachotský. Ten ve svých 40 letech ukazuje, že má stále energii a dovednosti pro Extraligu. Během devíti zápasů nastřílel 3 góly, přidal 1 asistenci a vybudoval si důležitou roli v týmu Motoru. Dukla se s Českými Budějovice domluvila zatím na hostování do další reprezentační pauzy. „Motor měl o Tomáše zájem až do konce sezony, my jsme prodloužení hostování schválili zatím do nejbližší reprezentační pauzy. Chtěli jsme zároveň přivést Tomáše Chlubnu, našeho odchovance, kterému se v první lize daří. Byla to podmínka pro pokračování Čagyho v Motoru. Jsem rád, že Tomáš znovu oblékne jihlavský dres, když už má nastupovat v 1. lize. Pracovali jsme na tom delší dobu a nejde jen o rychle dosaženou posilu. Věřím že doma naváže na výkony z Litoměřic, my mu dáme prostor a pro obě strany bude tato změna prospěšná,“ popsal dohodu mezi týmy sportovní manažer Dukly Tomáš Vrábel.

Tomáš Chlubna už jednou letos v Pelhřimově hrál, v modrobílém dresu vstřelil Dukle jeden gól. Foto: Nela Dittrichová.